Musorujsag
Élő Eredmények

Szatmári András már biztosan érmes a budapesti vívó-vb-n

MTI
A kardozó Szatmári András bejutott az elődöntőbe, ezzel már biztos érmes a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.
Budapest, 2019. július 18. Szatmári András a koreai Kim Jun Ho elleni asszó után a vívó-világbajnokság férfi kard versenyében a  legjobb 32 között a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 18-án. MTI/Czagány Balázs Szatmári András már biztosan dobogóra állhat az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

A 2017-es vb magyar aranyérmese a negyeddöntőben a Gémesi Csanádot búcsúztató Eli Dershwitzcel mérkőzött. A világranglista amerikai éllovasa, aki tavaly ezüstérmes volt, nem adta meg magát könnyen, az egyperces szünet még az ő 8-6-os vezetésénél kezdődött. Csakhogy a pihenőt követően Szatmári felpörgette magát, jó ritmusban indította támadásait, sorozatban hat tust adott.

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt az asszó, mert az amerikai kardozó 12-8-as magyar vezetésnél már nem igazán hitt a fordításban. Szatmári nagyszerű formában vívott, amit jól szemléltetett, hogy amikor megérezte, mit kell csinálnia, azt határozottan vitte végig, illetve látványos védés-visszavágásból is szerzett pontokat.

„Hazai közönség előtt szerettem volna érmet nyerni, ez már sikerült. Nem volt teher a számomra, hogy közben a társaim kiestek, ez egyéni verseny, próbáltam kizárni, mi történik a többiekkel. Hat-nyolc után nehéz volt fejben és fizikálisan is összeszedni magam, de akkor azt mondtam magamnak, még mindent bele kell adni, utána úgyis pihenő jön” – mondta Szatmári, aki a kiírás szerint 19.20-kor vív a döntőért az iráni Mojtaba Abedinivel.

Az első főtáblás nap elődöntőit és döntőit az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti 17.45-től.

Eredmények:
férfi kard:
a 64 között:

Szilágyi Áron-Low Ho Tin (hongkongi) 15-11
Szatmári András-Miheil Mardeleisvili (georgiai) 15-10
Gémesi Csanád-Arne de Ridder (belga) 15-7
Mohamed Amer (egyiptomi)-Decsi Tamás 15-7

a 32 között:
Szatmári András-Kim Jun Ho (dél-koreai) 15-11
Gémesi-Aldo Montano (olasz) 15-14
Josida Kento (japán)-Szilágyi 15-14

a 16 között:
Szatmári-Venjamin Resetnyikov (orosz) 15-12
Eli Dershwitz (amerikai)-Gémesi 15-8

negyeddöntő:
Szatmári-Dershwitz 15-12
Mojtaba Abedini (iráni)-Max Hartung (német) 15-11
Luca Curatoli (olasz)-Shaul Gordon (kanadai) 15-12
Oh Szang Uk (dél-koreai)-Konsztantyin Lohanov (orosz) 15-9

További tartalmak