Musorujsag
Élő Eredmények

Aranyérmes a Majthényi, Domokos páros a repülőhollandi Eb-n

Aranyérmes a Majthényi, Domokos páros a repülőhollandi Eb-n

MTI
Az utolsó, tervezett egyetlen pénteki futam eredményétől függetlenül aranyérmes lett a 13-szoros világbajnok Majthényi Szabolcs, Domokos András páros a balatonföldvári vitorlázó Repülőhollandi Európa-bajnokságon.

A szervezők csütörtök esti tájékoztatása szerint az eddig megrendezett nyolc futam esetén már a két legrosszabb futameredmény kiejthető, így, bár pénteken megfelelő idő esetén még lesz egy utolsó, kilencedik futam, ennek eredményétől függetlenül Majthényi Szabolcs és Domokos András már zsebében érezheti az Európa-bajnoki aranyat, sorrendben a hatodikat.

Majthényiék a Balatonon, azaz hazai vízen először nyertek világversenyt.

A Spartacus Vitorlás Egylet kettőse csütörtökön, a hatodik futamban a hatodik helyen ért célba, de ez az eredmény később kiesett az összesítésből. A jó szélben a versenynapon további két futamot bonyolítottak le, s ezekben egyformán elsőként intették le a hatszoros Európa-bajnok magyarokat.

Majthényiéknek 10 pontjuk – behozhatatlan előnyük – van, őket a német Jörn Borowski, Bodo Borowski páros követi 16 ponttal, a dán Jörgen Bojsen-Möller, Jens Bojsen-Möller duó 19 pontos az Eb honlapja szerint.

A nem olimpiai hajóosztály Eb-jén 15 ország 62 egysége indul.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Tokió 2020: a magyar kvótások
A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpiát 2021. július 24. és augusztus 9. között rendezik, az év sporteseményét az M4 Sport közvetíti élőben. A tokiói olimpián szereplő magyar küldöttség 176 fős.
Sportok