2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Dárdai Pál: A német kivárja, megcsinálja, megrúgja

M4 Sport/m4sport.hu
A Hertha mestere szerint a sztárjátékosoknak is kell pár meccs amíg felveszik a vb ritmusát.

Dárdai Pál, a német Hertha BSC vezetőedzője jelenleg szabadságát tölti a Balaton partján, de természetesen pihenése alatt is nyomon követi a labdarúgó-világbajnokságot. A vb egészéről, illetve a német válogatott „feltámadásáról” is beszélt az M4 Sport Góóól! 2 című műsorában.

Itthon néztük a gyerekekkel a mérkőzést és folyamatosan mondtuk, a németek úgy is megrúgják. A német az kivárja, megcsinálja, berúgja. Volt már előtte egy kapufájuk, meg lehet mondani, hogy szerencséjük volt, mert a 95. percben született a gól, de amikor hosszú távon mindig bejön nekik, az már tudás” – mondta a németek svédek elleni győzelméről.

Dárdai Pál (Fotó: EPA/Friedemann Vogel) Dárdai Pál (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)

Meglátása szerint azok a csapatok vannak előnyben, akik már régóta együtt játszanak és pont egy érett korosztályba érkeztek a vb ideje alatt. „A horvátokat öröm volt nézni, ahogy játszanak, amilyen formában vannak, ez most egy érett csapat” – mondta a korábbi szövetségi kapitány.

Úgy véli, a németeknél sok játékos kicserélődött, megmaradt egy-két öreg, de a párok nem úgy dolgoznak, ahogy kellene. Gondol itt a két belső védőre, a szélső védőkre vagy épp a centerre a mögötte helyezkedő árnyékékkel. Tisztában van vele, mindenki többet vár Löw együttesétől, de a svédek elleni győzelem egy jel is lehet számukra, hogy megmutassák igazi tudásukat.

Az a probléma sok sztárcsapatnál is, hogy a játékosok rengeteg találkozót játszottak a szezonban és kivannak. Ugyan fújtak egyet, de kell nekik 2-3 meccs mire belejönnek. De lesz olyan, akinek ez már késő lesz. Ott vannak az argentinok, akiknél nagy nevek vannak, és mégse tudtak nagyot mutatni” – mondta Dárdai.

Nehéz jósolgatni. Én a torna elején a brazilokra tettem volna, mert láttam őket a németek ellen játszani. Úgy tűnik, most ők sincsenek olyan jó passzban, de ez majd alakul” – mondta arról, mennyire kiszámíthatatlan az idei világbajnokság.