2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Kane félelmetesen hatékony, az angolok közül már csak Lineker előzi meg

m4sport.hu/M4 Sport
Az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitányának, Harry Kane-nek félelmetes statisztikát tudhat magáénak az oroszországi világbajnokságon, ahol triplájával vezeti a góllövőlistát.

Az angol válogatott 6–1-re verte a vb-újonc Panamát a csoportkör második fordulójában, amivel már biztosan nyolcaddöntős, a gólzáporos győzelemből a háromoroszlánosok csapatkapitánya, Harry Kane három találattal vette ki a részét, amivel ő lett a harmadik futballista, aki angol nemzeti mezben triplázni tudott egy vb-n. Korábban ez Geoff Hurstnek és Gary Linekernek sikerült, előbbi a németek elleni 1966-os vb-döntőben, utóbbi az 1986-os viadalon a lengyeleknek talált be ennyiszer.

A Tottenham csatára tehát a világbajnokságon ott folytatta, ahol a Premier League-ben abbahagyta (30-szor volt eredményes, amivel Szalah mögött a második lett a góllövőlistán), azaz kiváló formában érkezett az oroszországi seregszemlére, Kane ugyanis legutóbbi öt próbálkozásából ötször volt eredményes, amivel ő a torna legeredményesebb játékosa a négygólos Cristiano Ronaldo és Romelu Lukaku előtt.

A vb-k legeredményesebb angol játékosa 10 találattal Gary Lineker, mögötte Geof Hurst és Harry Kane következik 5-5 góllal, míg Michael Owen és Bobby Charlton 4-szer tudott eredményes lenni.  

Érdekesség, hogy Anglia gólrekordere, Wayne Rooney (53) mindössze egyszer köszönt be világbajnokságon, ennél már John Stones is több gólt jegyez, lévén duplázott Panama ellen.

A meccs emberének választott Kane a lefújás után azt mondta, élvezték a játékot, neki pedig szerencséje volt. Arra a kérdésre, hogy a szurkolók elhihetik-e, hogy csodát tehet a válogatott, így válaszolt: „Én már az elején azt mondtam, hogy igen. Ahhoz, hogy nagy dolgokat érj el, hinned kell bennük, de nagyon kemény munka vár még ránk.”