2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

64 éves rekordot állítottak be a vb-résztvevők

m4sport.hu
A nigériai gólszerző legendákat előzött meg, és eddig minden találkozón született gól.
 A brazil Coutinho ünnepel, miután gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott Brazília – Costa Rica mérkőzésen. (MTI/AP/Petr David Josek)

Számos érdekességet tartogatott a labdarúgó világbajnokság 9. játéknapja. A brazilok és a svájciak is megszerezték első győzelmüket, míg az argentinok ellen döntetlent elérő izlandiak kikaptak Nigériától.

A brazilok és a svájciak győzelme azt jelenti, Costa Rica már biztos kieső. Ők az első csapat a CONCACAF-zónából, amelyiknek búcsúznia kell, ami azért furcsa, mert 2014-ben ők jutottak a legtovább, egészen a negyeddöntőig meneteltek.

A nigériaiak két gólját szerző Ahmed Musa az első játékos hazájában, aki háromnál több gólt szerzett a világbajnokságok történetében. A mostani kettő előtt négy éve is kettőt vágott. Ezzel a teljesítményével olyan játékosokat előzött meg, mint Emanuel Amunike, vagy Daniel Amokachi.

A vb-n már 26 találkozót játszottak, és még egyszer sem volt 0-0 a végeredmény. Legutóbb az 1954-es tornán volt rá példa, hogy ennyi meccs után valamennyi találkozón született gól.

A svájciak részéről betaláló Xhaka és Shaqiri második vb-jén volt eredményes, erre eddig csak három svájci játékos volt képes. Ugyanakkor a pénteki volt a vb első olyan játéknapja, amikor nem született gól rögzített játékhelyzet után.