Musorujsag
Élő Eredmények

Rasovszky: Mégiscsak könnyebb úgy ünnepelni, hogy itt vannak azok, akik a legfontosabbak

Rasovszky: Mégiscsak könnyebb úgy ünnepelni, hogy itt vannak azok, akik a legfontosabbak

m4sport.hu
Rasovszky Kristóf sokat változott az elmúlt időszakban, előnyére. Most már nem könnyű kizökkenteni verseny előtt, pedig sok mindennel próbálkoztak idén.

„Hogyha nem úgy alakult valami, ahogy szerettem volna, akkor könnyen ki lehetett zökkenteni, ezt talán most viszonylag jól megoldottam” – mondta az M4 Sportnak adott interjújában Rasovszky Kristóf, az 5 kilométeres nyíltvízi úszás újdonsült világbajnoka.

Volt már probléma óraleragasztással, rajtolással,holtversennyel, a fiatal sportoló pedig úgy érzi, nem következetesen alkalmazzák a szabályokat: „Kicsit furának érzem a szabályalkotás és a szabályok követésének a formáját” – mondta.

A 10 kilométeren olimpiai kvótát szerző úszón nagy volt a nyomás a verseny előtt: „Komoly fejtörést okozott, hogy mit csináljak, hol próbálkozzak egy kicsit előrébb menni még. Talán nem sikerült meghozni a legjobb döntést, de azt kell mondjam, így, hogy bent voltam a sor elején a végén és ott voltam a negyedik helyen, azért olyan tragikus döntést sem hoztam.”

A jó eredményhez kellett egy titkos paktum is, amelyet a német úszókkal kötöttek„Tanultunk a lányok versenyéből és nem akartuk a véletlenre bízni.”

Rasovszky Kristóf nem egyedül járja a versenyeket, vele tart népes családja is: „Mindenkinek csak pluszt adhat, ha van egy olyan családi közeg, amely ennyire támogatólag lép fel, bármi is van. Ez gyakorlatilag kisgyerek korom óta megvan, tehát nagyon nem is tudnám elképzelni, hogy például egy világbajnokságon nincsenek ott. Nagy pluszt jelent, amikor esetleg egy rosszabb eredményt kell feldolgozni, vagy mégiscsak könnyebb úgy ünnepelni, hogy itt vannak azok, akik a legfontosabbak között vannak.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Biztos negyeddöntős a férfi pólóválogatott – szerdai összefoglaló
Nem sikerült érmet szereznie női nyíltvízi úszóinknak 5 kilométeren, férfi vízilabda-válogatottunk viszont nyert Kanada legjobbjai ellen, így biztosította csoportelsőségét, valamint negyeddöntős szereplését is. Szinkronúszócsapatunk 19. helyen végzett, így nem jutott be a szabadprogram pénteki döntőjébe. Ez történt a kvangdzsui vizes világbajnokság hatodik, szerdai versenynapján.
Úszás
A szudáni úszószövetség Rasovszkyról: ez az igazi ismérve egy nagy bajnoknak
Rasovszky Kristóf aranyérmével indult magyar szempontból a vizes világbajnokság, azonban a világ nemcsak ezért figyelt fel a magyar úszóra, hanem hihetetlen sportemberi magatartása miatt is, amit Szudáni Úszó Szövetség levélben köszönt meg a <a title="Aranyéremmel kezdtük a vizes vb-t – Rasovszky Kristóf világbajnok 5 kilométeren" href="https://telesport.cms.mtv.hu/uszas/cikk/2019/07/13/aranyeremmel-kezdtuk-a-vizes-vb-t-rasovszky-kristof-vilagbajnok-5-kilometeren">friss világbajnoknak</a>.
Úszás
Plusz egy olimpiai kvóta, szoros női pólógyőzelem – keddi összefoglaló
Rasovszky Kristóf lemaradt a dobogóról, de 4. helyével olimpiai kvótát szerzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyszámában, a női vízilabda-válogatott szoros meccsen győzött Kanada ellen, míg a magyar szinkronúszók a középmezőnyben végeztek a párosok szabadprogramjában. Ez történt a kvangdzsui vizes világbajnokság ötödik versenynapján.
Sportok