Musorujsag
Élő Eredmények

Hatalmas tapsot kapott a rövidpályás vb szerdai angolnája – videó

m4sport.hu
Tombolva ünnepelte a rövidpályás világbajnokság közönsége a ruandai Lidwine Umuhozát, aki a női 100 méteres gyorsúszás második előfutamában nem is annyira az órával, inkább a felszínen maradásért küzdött.

A 19 éves úszó 55 méternél tartott, amikor a futam győztese a célba csapott, és ugyan becsülettel leúszta a távot, az M4 Sport helyszíni tudósítójának beszámolója szerint végül diszkvalifikálták, mivel két fordulónál is csak egy helyben bukfencezett egyet, így nem érintette a falat.

Az olasz Matteo Rivolta a 100 méteres pillangóúszás hetedik előfutamában verseny közben kimászott a medencéből, mivel elrontotta a rajtját.

Ezzel a kínai vb eddigi mindegyik napjára jutott olyan úszó, aki a sydneyi olimpián világhírűvé vált Eric „Angolna” Moussambanira emlékeztetheti a közönséget: kedden az afgán Ramah Arifi alkotott maradandót.

Ami a magyarokat illeti, Hosszú Katinka 200 méter pillangón a második legjobb idővel jutott a közép-európai idő szerint 12:14-kor kezdődő döntőbe, így a 13:31-re kiírt 100 méter háttal együtt két fináléban lesz érdekelt. Dudás Dániel 200 méter gyorson a 34. helyen zárt, Kapás Boglárka pedig betegség miatt visszalépett a 800 méteres gyorsúszástól. A szerdai döntős programot az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti déltől.

További tartalmak