Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú fejben szorosabbnak érezte a Sjöström elleni szuperdöntőt

Hosszú fejben szorosabbnak érezte a Sjöström elleni szuperdöntőt

m4sport.hu/M4 Sport
Hosszú Katinkának a Koppenhágában zajló rövidpályás Európa-bajnokság pénteki fináléi során 200 méteres hátúszásban és 100 vegyesen is volt egy-egy komoly kihívója, de a magyar úszónő egyiknek sem adott sok esélyt. Háton az ukrán Zevina, vegyesen a svéd Sjöström próbálta letaszítani a trónról, de talán csak az utóbbi úszott közel hozzá.

Negyedik aranyérmének átvétele után az M4 Sportnak nyilatkozó Hosszú Katinka külön örült annak, hogy a svéddel élesben”meccselhetett”.

„Akkor érzem igazán önmagam, ha van kihívás. Mindkét számban volt bőven, a 200 hát teljesen más, mint egy 100 vegyes. Elsősorban a 200 hátra koncentráltam, mindig az első szám van a fejemben, a másodikat elfelejtem. Az ukrán kemény volt, azért éreztem, hogy jön ő a táv második felén, viszont sikerült magamat tartanom ahhoz a taktikához, amit elterveztem. Így kellett úsznom, hogy elsőként érjek a célba.”

A 100 vegyest más szempontból élte meg izgalmasnak Hosszú Katinka.

„Nagyon örültem, hogy van egy szám, amiben mi ketten fizikálisan egymás mellé állunk és versenyzünk, mert sokszor összehasonlítanak kettőnket. Mindketten sok érmet szállítunk a hazánknak, viszont nem nagyon van olyan szám, amelyben egymás ellen versenyzünk. Ilyen szempontból jó volt a 100 vegyes, mert neki előnye volt, hogy ez egy sprintszám, nekem meg az, hogy vegyes. Gyorson nem láttam őt egyáltalán, csak a visszajátszáson a végén, hogy annyira már nem volt szoros. Viszont jó volt ez így, mert a fejemben szorosabbnak tűnt közben.”

A teljes interjút a videóra kattintva tekintheti meg.

A pénteki finálékról és a további magyar teljesítményekről itt olvashat bővebben.

Az Európa-bajnokság további programját itt böngészheti. 

További tartalmak