Musorujsag
Élő Eredmények

Fucsovics az első körben kiesett a montreali tenisztornán

Fucsovics az első körben kiesett a montreali tenisztornán

MTI
A jelenleg legmagasabban rangsorolt férfi teniszezőnk az első szettet még megnyerte, a folytatásban azonban sokat hibázott, így elbukta a meccset.

Fucsovics Márton a nyitófordulóban búcsúzott a 6,3 millió dollár (1,8 milliárd forint) összdíjazású montreali keménypályás tenisztornán.

A világranglistán 55. magyar játékos a 64 között a brit Cameron Norrie-vel találkozott, pályafutása során másodszor. Első összecsapásukat az ATP-rangsor 62. helyén álló ellenfél nyerte 7:6, 6:3-ra áprilisban a monte-carlói salakos versenyen. A 23 esztendős, dél-afrikai születésű Norrie egyetemi tanulmányai miatt csak 2017-ben állt profinak, és tavaly márciusban vívta első ATP-főtáblás mérkőzését.

Fucsovics – aki Facebook-oldala szerint az elmúlt napokban az orosz Karen Hacsanovval, a szerb Dusan Lajoviccsal és a francia Lucas Pouille-jal edzett – elvesztette az első két gémet Norrie ellen, ám rögtön visszabrékelt (2:2). A riválisnak fogadóként labdája volt az 5:3-hoz, de nem élt a lehetőséggel, sőt, elvesztette az adogatását, 5:4-nél viszont Fucsovics nem tudta kiszerválni a szettet. Norrie újabb elbukott adogatását követően azonban ismét megpróbálhatta, és másodjára már sikerrel járt, 49 perc elteltével játszmaelőnybe került.

A folytatásban néhány elrontott fonák miatt a balkezes ellenfél ismét 2:0-lal kezdett, de ezúttal stabilizálta a vezetést, sőt, 5:1-re elhúzott. A Davis Kupa-válogatottba szeptemberben visszatérő magyar egy gémet még megmentett, de Norrie 33 perc alatt kiegyenlítette a szettek állását.

Az utolsó felvonásban az MTK teniszezője 2:3-nál 15-40-ről hozta a szerváját, ám 3:4-nél 40-semmiről nem tudta, és egy kettős hibával elvesztette az adogatását. Az ellenfél ezt követően már nem remegett meg, és lezárta a meccset, amely 2 óra 6 percig tartott.

Eredmény:
1. forduló (a 32 közé jutásért): 
Cameron Norrie (brit)-Fucsovics Márton 5:7, 6:2, 6:3

További tartalmak