Musorujsag
Élő Eredmények

Fucsovics Márton korán búcsúzott Rómában

MTI
Fucsovics Márton az első fordulóban kiesett vasárnap a római salakpályás tenisztorna férfi versenyében.
Fucsovics Márton (Fotó: tennisworldusa.org) Fucsovics már az első fordulóban búcsúzott a római salakon (Fotó: tennisworldusa.org)

A világranglistán 36. magyar a 14. helyen kiemelt georgiai Nikoloz Baszilasvilivel (17.) csapott össze, akit egy hónapja 7:5, 3:6, 6:1-re legyőzött Monte-Carlóban. A két játékos hatodszor találkozott egymással, Fucsovics 4-1-re vezetett a párharcukban.

Az olasz fővárosban az MTK teniszezője csak 0:2-nél tudott szépíteni, emellett háromszor is elvesztette az adogatását, így 28 perc alatt szetthátrányba került. A folytatásban Baszilasvili megint 2:0-ra elhúzott, ám Fucsovics ezúttal kiegyenlített, majd ellenfele 5:2-nél már a győzelem küszöbén állt.

A magyar játékos 5:3-ra felzárkózott, aztán meccslabdát hárítva brékelte riválisát. A játszmát lezáró rövidítésben 1-1 után Fucsovics csak egy labdamenetet nyert, így végül a gerorgiai ünnepelhetett. A találkozó 1 óra 40 percig tartott.

„Ez ma így sikerült. Nem kifogás és nem is magyarázkodás, de most jött ki az elmúlt hetek okozta fáradtság” – értékelte a meccset Facebook-oldalán a magyar játékos.

„Fizikálisan és mentálisan sem voltam elég friss ahhoz, hogy az idén harmadszor is legyőzzem Baszilasvilit, aki azért egy top 20-as játékos. Most két nap pihenő, regenerálódás, töltődés, aztán készülünk Genfre és a Roland Garrosra” – utalt arra, hogy a jövő héten Genfben lép pályára, méghozzá címvédőként.

Eredmény:
férfiak, 5,2 millió euró (1,6 milliárd forint) összdíjazás:
1. forduló (a 32 közé jutásért):

Nikoloz Baszilasvili (georgiai, 14.) – Fucsovics Márton 6:1, 7:6 (7-2)

További tartalmak