A negatív kommentektől is fejlődik a világhírűvé lett magyar olimpikon

Nem zavarják az olimpiai szereplésével kapcsolatos kritikák Swaney Elizabeth-et, aki hétfőn az utolsó helyen végzett a szabadstílusú sízők félcső versenyében a phjongcshangi téli olimpián.

Mint arról korábban beszámoltunk, az amerikai születésű sportoló, akinek édesanyja magyar, jószerivel trükkök bemutatása nélkül teljesítette a pályát, amelynek aljára már annyira elfogyott a lendülete, hogy a félcső tetejéig sem ért fel. Többeknek a Calgaryban szerepelt brit síugró, az Eddie, a Sas néven ismertté vált Michael Edwards jutott eszébe Swaney produkciója láttán.

Elizabeth Swaney első futama a félcső selejtezőjében


Az olimpikon az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, tiszta a lelkiismerete, mert a vízi, a konditermi és a havas edzéseken is mindent megtett, amit lehetett. „De sajnos ez nem a vizes, és nem is a konditermi olimpia, ez a félcső. Sokat kell még fejlődnöm, de büszke vagyok arra a munkára, amit beletettem.”

Elizabeth Swaney második futama a félcső selejtezőjében


A kommentekkel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a negatív és a pozitív vélemények is lendületet adnak a fejlődéséhez, a kritikák is arra ösztönzik, hogy még jobb legyen. „Aki azt a negatív vagy pozitív kommentet írta, időt szánt erre, és ez becsülendő. Egyébként minden szakértő és versenyző, akivel beszélgettem, csupa pozitív dolgot mondott a teljesítményemmel kapcsolatban.”

Bemutatkozott a téli olimpiák történetének első magyar freestyle-osa


A 33 éves síző abban bízik, hogy az olimpiai szereplése hatására több magyar ember fogja kipróbálni a téli sportokat. „Lehet, hogy pont az én félcsőn készült videóm fogja motiválni az embereket. Sokan azt mondják majd magukban: ennél sokkal jobb vagyok. Abban bízom, hogy a következő olimpián már sok-sok magyar freestyle síző lesz jelen” – fogalmazott Swaney, aki szerint biztos lesznek néhányan, akiket pont az fog inspirálni, hogy jobban teljesítsenek nála. „Ha látni fogom a magyar freestyle sí fejlődését, az egy óriási siker lesz.”

Az interjúért kattintson a lejátszóra!


Elizabeth Swaney arról is beszélt, hogy azért mondott le a magyar olimpiai csapat javára az edzőkvótájáról, mert így akarta viszonozni, hogy a magyar szakemberektől mindig kapott segítséget. „Igyekszem segítőkész lenni mindenkivel. Nagyon örülök neki, hogy a csapatnak sikerült kihasználni a plusz edzőt.”