Musorujsag
Élő Eredmények

Herczig Norbert: Helyén kell kezelni a ciprusi dobogót

MTI/M1
Helyén kell kezelni a rali Európa-bajnokság (ERC) ciprusi futamán elért harmadik helyezést, hiszen még mindig van hátránya a magyar csapatnak az élmezőnyhöz képest - mondta Herczig Norbert, a MOL Racing Team autóversenyzője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A pilóta kifejtette, az első helyezésért folyó küzdelembe nagyjából három-négy csapat tud beleszólni, a magyarok csak akkor érhetnek el eredményt, ha ezek közül valamelyiknek problémája akad.

A két hete, Görögországban elért második hely után sikerült Herczigéknek Cipruson a harmadik pozíciót megszerezni, amiről azt mondta, egy újfajta versenyüzemanyagot használnak, s ez is kellett az eredményekhez.

„S az is kellett, hogy mi is egy kicsit elkaptuk a fonalat, mi is megszoktuk egy picit az Európa–bajnokság atmoszféráját, s az önbizalmunk is megjött azzal, hogy be tudtuk fejezni a versenyeket” – nyilatkozott Herczig Norbert, hozzátéve, hogy társával, Ferencz Ramón navigátorral is összeszoktak már.

Herczigék a ciprusi futam után összetettben a harmadik helyen állnak. A folytatásban Olaszországban, Csehországban, Lengyelországban és Lettországban versenyez a mezőny.

További tartalmak