Musorujsag
Élő Eredmények

Ifi olimpia: az 5. napon sem maradtunk érem nélkül – íme Pekler aranya

m4sport.hu/mob.hu
Az ötödik versenynapon sem maradt érem nélkül a magyar küldöttség az ifjúsági olimpián: Pekler Zalán sportlövő a csapatversenyben állhatott fel a dobogó legfelső fokára, csapataink is jól szerepeltek és az atlétikai pályán is voltak sikerek. Lássuk Pekler aranyérmes versenyzését és a nap összefoglalóját.

Sportlövészet: Csütörtökön a 10 méter légpuska vegyes páros mezőnye a nyolc között folytatta versenyét. Pekler Zalán és a mongol Erdenachuluun 10-9-re verte argentin, iráni ellenfelét, majd az elődöntőben magabiztosan 10-5-re nyertek a finn, argentin duó ellen. A fináléban a Dereviagina, Ramirez Ramos orosz- mexikói pár sem tudta megállítani Zalánékat. Négy éve Péni István indiai társával nyert az ifjúsági olimpián ebben a számban. Most Zalán egy mongol hölgy oldalán állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, ami azonban – a kardozó Pusztai Liza és Rabb Krisztián, a díjlovagló Jármy Vince és a tornász Balázs Krisztián érméhez hasonlóan – nem számít bele a nemzetek közti éremcsatába.

Úszás: csütörtökön két-két elődöntőben és döntőben voltak érdekeltek a magyar úszók. Kalmár Ákos a 800 gyors fináléjában fél távig még az aranyéremért is versenyben volt, de a végére elfáradt, és az utolsó 100-on a dobogóról is lemaradt, a 4. helyen ért a célba.

Kalmár Ákos az ifjúsági olimpián (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság) Kalmár Ákos az ifjúsági olimpián (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)

Milák Kristóf miután a hetedik idővel kvalifikálta magát 100 gyorson a pénteki fináléba, negyed órával később már az 50 pillangó döntőjében állt a rajtkörre. A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok ezen a napon nem tudott beleszólni a legjobbak küzdelmébe és 7. lett. A lányok 100 méter pillangó középfutamában Barócsai Petra a 13. időt úszta, így nem jutott be a fináléba.

Strandröplabda: könnyedén nyerte utolsó csoportmeccsét a Hajós, Stréli duó. A magyarok veretlenül végeztek az A csoport élén, és a további hét csoport győztesével feljutottak a 16-os táblára. Ellenfelet a csoportok 2. és 3. helyezetteinek csatározásából kapnak a további folytatásban.

Hajós Artúr és Stréli Bence strandröplabdázó az ifjúsági olimpián (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság) Hajós Artúr és Stréli Bence strandröplabdázók az ifjúsági olimpián (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)

Triatlon: a vegyes csapatok váltóversenyében az Európa 4 elnevezésű gárda, amelyben Kiss Gergely és Ferenczi Nikolett is szerepelt, a 4. helyen ért a célba.

3×3-as kosárlabda: a lányok fölényesen nyerték a németek és románok elleni csoportmeccsüket. Tóth Orsiék mind a négy találkozójukon diadalmaskodva a csoportjuk élén végeztek. Legközelebb október 16-án mérkőznek a nyolc között a C csoport második helyezettjével.

Atlétika: A versenyek lebonyolítása igen érdekes, hiszen nem voltak előfutamok, selejtezők, hanem az idők, illetve méterek alapján rangsorolták az atlétákat. Pár nap múlva rendezik a második fordulót, és a két helyezés alapján állapítják meg, hogy ki hol végzett az adott versenyszámban. Csütörtökön a magyarok közül a legjobban a távolugró Endrész Klaudia szerepelt, aki utolsóra 6 méter fölé tornázta legjobb eredményét, amivel a 3. helyen zárta a versenyt. Molnár Janka 400 méteren 6., Gebauer Maja rúddal 7., Bacsa Fanni 100 gáton 17., Péringer Márk diszkoszvetésben 12. lett.

Molnár Janka az ifjúsági olimpián (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság) Molnár Janka az ifjúsági olimpián (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)

Strandkézilabda: a lányok mérlege egy-egy győzelem és vereség a középdöntőben, második helyen állnak a csoportban jó eséllyel a továbbjutásra pályázva. A fiúk mindkét találkozójukat elvesztették, és nehéz helyzetbe hozták magukat a továbbjutás szempontjából, az ötödikként várják az utolsó csoportmeccset.

Torna: Balázs Krisztián az egyéni összetett döntőjében a 16. helyen végzett.

A magyar küldöttség az első napon kettő, a másodikon három aranyat szerzett, a harmadikon négy érem jött össze, míg a negyedik négy újabb aranyat hozott. A mieink négy versenynap után 8 arany- és 1-1 ezüst-, illetve bronzérmet jegyeznek a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián, ezzel Magyarország az éremtábla második helyén áll az oroszok mögött.

A jövő csütörtökig tartó viadalon 20 sportágban 79 magyar fiatal állt, illetve áll rajthoz. Az ifjúsági olimpián a 15-18 éves korosztályból több mint 4000 sportoló vesz részt.

Az ifjúsági olimpia ötödik napjának teljes összefoglalóját az alábbi lejátszóra kattintva tekintheti meg.

További tartalmak