Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan a négy szervezetnél világbajnok Joshua ellenfele

mti
A két hete doppingellenőrzésen fennakadt Jarrell Miller helyett Andy Ruiz Jr-ral mérkőzik meg júniusban New Yorkban Anthony Joshua nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok.

A brit ökölvívó menedzsmentje szerdán jelentette be, hogy a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoka Ruizzal csap össze június elsején a Madison Square Gardenben.

London, 2017. április 30. A brit Anthony Joshua, a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség, az IBF nehézsúlyú világbajnoka (k) ünnepel, miután legyőzte az ukrán Volodimir Klicskót, a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség, az IBF, a Boksz Világszövetség, a WBA és a Nemzetközi Ökölvívó Szervezet, az IBO korábbi profi nehézsúlyú bajnokát a londoni Wembley Stadionban 2017. április 29-én. Joshua  a 11. menetben technikai KO-val győzött Klicsko ellen, így megvédte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoki címét, illetve megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) vb-öveit. (MTI/AP/PA/Nick Potts) Anthony Joshua, ünnepel a Volodimir Klicsko elleni győzelem után, amellyel megvédte az IBF nehézsúlyú világbajnoki címét, illetve megszerezte a WBA és az IBO vb-öveit (London, 2017. április 29. Fotó: MTI/AP/PA/Nick Potts)

Millernél a március 20-án adott minta elemzése során bukkantak rendellenességekre, emiatt került sor a váltásra.

Az amerikai Ruiz eddigi 33 mérkőzéséből 32-t megnyert, egyetlen vereségét 2016 decemberében a Joseph Parker elleni WBO-címmeccsen szenvedte el.

A szintén 29 éves Joshua (22 mérkőzés/22 győzelem) először lép majd szorítóba az Egyesült Államokban.

További tartalmak