Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb „légy zümmög” a WBC nehézsúlyú világbajnokának fülénél

Újabb „légy zümmög” a WBC nehézsúlyú világbajnokának fülénél

MTI
Májusban lép legközelebb kötelek közé Deontay Wilder, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, aki a szintén amerikai Dominic Breazeale ellen teszi kockára övét.

„Mindig nagyszerű, amikor az ember eltakarítja az útjából a kötelező kihívóit. Ők olyanok mint a legyek, állandóan az ember fülénél zümmögnek” – nyilatkozott szokott, lekezelő stílusában következő riválisáról Wilder, miután menedzsmentje bejelentette, hogy május 18-án a brooklyni Barclays Centerben rendezik meg az összecsapást.

A 41. profi mérkőzésére készülő Wilder december elején a brit Tyson Furyval mérkőzött, és döntetlennel őrizte meg vb-címét. Ezzel ugyan elveszítette hibátlan mérlegét (39 győzelem, 1 döntetlen), de megőrizte veretlenségét a profik között.

Breazeale (20 győzelem, 1 vereség) a Puerto Ricó-i Carlos Negron decemberi legyőzésével vált a WBC kötelező kihívójává, kedden pedig azonnal válaszolt a címvédő sértő szavaira.

„Alig várom, hogy ezzel a tuskóval végre a ringben találkozhassak. Szereti a saját hangját, folyton csak beszél, beszél és beszél. Épp itt az ideje, hogy belépjünk a kötelek közé és megküzdjünk egymással” – mondta a 33 esztendős kihívó, aki eddigi egyetlen vereségét 2016-ban szenvedte el a brit Anthony Joshua elleni találkozón, melyen a WBA, az IBF, a WBO és az IBO világbajnoki címe volt a tét.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ronaldinho egy „csaló”, Puyol „őrült”, Messi zseniális - előkerült Mourinho 2006-os jegyzete
Napvilágra került az a jegyzet, melyből José Mourinho a Chelsea edzőjeként a Barcelona elleni, 2006-os Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőkre készült. A Special One és segítője, André Villas Boas elég beszédes tervet dolgozott ki, hogyan állítsák meg a 18 éves Lionel Messit és kiderül, kiben látták a Barcelona Achilles-sarkát. Érdekesség, hogy a fél világ által imádott és elismert Ronaldinhóról nem festett túl hízelgő képet a portugál tréner.
Külföldi futball