Musorujsag
Élő Eredmények

Négy és fél éve nem volt annyi piros lap egy fordulóban, mint most szombaton

m4sport.hu
2015 márciusában - még 16 csapatos élvonalban - hat kiállítás is volt egy fordulóban, csak két meccs úszta meg piros lap nélkül.

Tizenhat gólt és öt piros lapot hozott a 6. forduló a labdarúgó OTP Bank Ligában. Az előbbinél volt már jobb és rosszabb is az elmúlt hetekben, ennyi kiállítás viszont legutóbb a 2014/15-ös szezonban fordult elő legutóbb. Akkor viszont még 16 csapat volt az elsőosztályban, tehát nyolc meccs kellett hozzá.

Tavaly a 3. és az 5. fordulóban 3-3 kiállítás volt, míg az első forduló volt a „legpirosabb”, akkor négy kiállítás történt, egy-egy Haladás és Kisvárda játékos mellett, két újpestit szórtak ki a nyitófordulóban.

Tavalyelőtt három forduló, a 9., a 23., és a 29. volt a „legpiszkosabb” 3-3 kiállítással, míg a 2016/17-es szezonban a 25. forduló volt a legsportszerűtlenebb, hiszen négyszer is villant a piros, ebből a Fehérvár-Vasas találkozón háromszor. A meccset és a piros lapok számát is az angyalföldiek nyerték 2-1-re.

A 2015/16-os szezonban négy forduló is volt, amikor 4-4 piros lapot osztottak ki a játékvezetők, az MTK három fordulóban is kevesebb játékossal fejezte be a meccsét, mint elkezdte, míg a Diósgyőrnek és a Paksnak volt olyan meccse, amikor 2-2 játékosát is elveszítette idő előtt.

De öt kiállításig egy adott fordulóban, egészen 2015 márciusáig kell visszamenni. Akkor a forduló nyolc meccséből hat találkozón mutatták fel a piros lapot, csak a Debrecen-Újpest és a Lombard Pápa-Dunaújváros meccs maradt kiállítás nélkül.

Érdekesség, hogy az akkor kiállított hat játékosból négy légiós volt, és már egyik sincs Magyarországon. A két magyarból Németh Márió azóta is a Haladás játékosa, miként az a Gévay is Pakson játszik, aki négy és fél éve és tegnap is a kiállítás sorsára jutott.

További tartalmak