Musorujsag
Élő Eredmények

Olaszországban visszasírják azt az időt, mikor Hemingway átvette a Honvédot

Olaszországban visszasírják azt az időt, mikor Hemingway átvette a Honvédot

m4sport.hu
George F. Hemingway közel 13 év után vált meg a Budapest Honvédtól. Visszapörgettük az idő kerekét és megnéztük, mi is történt azokban a napokban, mikor tulajdonosként első meccsén figyelhette a kispestieket.

Hemingway első meccse 4641 nappal korábban történt, mint hogy szombaton a Debrecen ellen pályára lépne a Honvéd. 2006. július 29-én Győrben szenvedett 2-0-s vereséget a kispesti együttes.

Íme a felállások:

Győri ETO: Sztevanovics – Regedei, Kovács Z., Mátyus, Hanák – Virágh (Tóth P.), Jäkl, Vincze O., Bank, Müller (Granát) – Bajzát (Nyári)

Honvéd: Tóth I. – Schindler, Benjamin, Budovinszky, László – Dobos, Pomper, Genito, Schrancz (Gajda) – Csobánki (Bartyik), Disztl (Kocsis)

A gólokat Müller és Bajzát szerezték.

Az köztudott, a Honvéd azóta két kupagyőzelmet és egy bajnoki címet szerzett, de hogy mekkora időt töltött Hemingway a klub élén, arra álljon itt néhány érdekesség 2006 nyaráról.

• Ebben a fordulóban fordult elő először a magyar labdarúgás történetében, hogy a napokkal korábban kizárt Ferencváros nem volt tagja az első osztálynak. Hemingwaynek 2009. novemberéig kellett várnia, hogy a Fradi ellen bajnokin láthassa csapatát.

Lipcsei Péter a tüntető Fradi-szurkolókat igyekszik nyugtatni , miután hivatalossá vált a Fradi kizárása (fotó: MTI/Beliczay László)

• Az olasz válogatott három héttel volt túl mindezidáig utolsó, olyan világbajnoki meccsén, amit az egyenes kieséses szakaszban vívott: momentán világbajnok lett, miután a döntőben tizenegyesekkel legyőzte Franciaországot. Azóta kétszer hullott ki a csoportkör után, 2018-ban pedig ki sem jutott.

Olaszország egy júliusi napon 2006 nyarán  (fotó: MTI/EPA/Alessandro Di Meo)

• Ha már 2006-os vb-döntő, akkor Zinedine Zidane. A világ akkori legdrágább játékosaként vonult vissza a futballtól emlékezetes piros lappal, melyet a fináléban Marco Materazzi mellbefejelése miatt kapott.

Zinedine Zidane utolsó mozzanata futballistaként  (fotó: MTI/EPA/WDR)

• Cristinao Ronaldo neve mellett 18 Bajnokok Ligája-meccs állt, és kapaszkodjanak meg, nulla, azaz 0 gól. Azóta 125-nél jár.

Így nézett ki egy BL-gól nélküli Cristiano Ronaldo (MTI/EPA/Antonio Cotrim)

• Király Gábor 65-szörös válogatott volt, és a Premier League-ből kieső Crystal Palace kapuját védte. A szövetségi kapitányt Bozsik Péternek hívták.

Király Gábor 65. válogatott meccsén Lampard tizenegyesét védte a Wembleyben (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

• Kinek édesapjáról, Bozsik Józsefről elnevezett stadionban játszott a Honvéd, mely létesítmény a névadóhoz méltatlan állapotban készült az enyészetté válni.

Bozsik Stadion Bozsik Stadion

• A magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya és a Honvéd korábbi sikeredzője, Marco Rossi a Serie C-s Pro Patriát irányította, hat évvel később érkezett Kispestre és bizonyult Hemingway legjobb igazolásának, hiszen első időszakában bronzéremig (2013), 2015-ös visszatérése után pedig bajnoki címig (2017) vezette a klubot.

Marco Rossi (fotó: MTI/Illyés Tibor) Marco Rossi (fotó: MTI/Illyés Tibor)

• Roger Federer nyolcadik Grand Slam-sikerét aratta Wimbledonban, ehhez még 12-t tett hozzá a még mindig a legmagasabb szinten játszó teniszfenomén.

Roger Federer nyolcadik GS-sikerének örül  (MTI/EPA/Gerry Penny)

• A Forma-1-ben a szezon későbbi világbajnoka, Fernando Alonso vezette a pontversenyt, Michael Schumacher előtt, aki éppen túl volt utolsó pole pozíciójának megszerzésén. Lewis Hamilton GP-2-es szezonjának közepén járt.

Mikor Michael Schumacher még Fernando Alonsóval küzdött a vb-címért (MTI/EPA/Rainer Jensen)

• És ha technika: az Iphone első szériájának piacra dobásáig még 11 hónapot kellett várni. Így nézett ki akkor egy csúcsmobil:

(forrás: mobilscout.com) (forrás: mobilscout.com)

További tartalmak