Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Szalai Ádám elmúlt öt meccsén hozta a meccs/gól átlagot

m4sport.hu
A Hoffenheim támadójának nem ez az első ilyen sorozata a válogatottban, de ezúttal tűnik a leghosszabbnak.
Szalai Ádám gólöröme a Magyarország - Horvátország Eb-selejtezőn a Groupama Arénában 2019. március 24-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Szalai Ádám gólöröme a Magyarország – Horvátország Eb-selejtezőn (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A magyar labdarúgó-válogatott az utóbbi két év legjobb játékát nyújtva hátrányból fordított és nyert 2-1-re vasárnap a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat ellen a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A magyar csapat első gólját Szalai Ádám szerezte, a Hoffenheim csatára az elmúlt öt válogatott meccset ötször volt eredményes. A horvát meccset megelőzően a szlovákok ellen ugyan nem talált be, de az utolsó három Nemzetek Ligája találkozón négyszer is eredményes volt. A finneknek és az észteknek itthon egy-egy gólt lőtt, míg Észtországban kétszer volt eredményes.

Nem ez az első ilyen sikeres időszaka a válogatottban, 2010 októberében két selejtezőn négy gólt lőtt. San Marino ellen háromszor volt eredményes, majd négy nappal később a finneknek is betalált.

2016-ban bő egy hónap alatt három vb-selejtezőt is megvívott a válogatott, ezeken a meccseken négy gólt szerzett. A Svájc elleni duplája után Lettország és Andorra ellen is eredményes volt. Szalai eddigi 54 válogatottbeli fellépésén 20 gólt szerzett.