Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Kleinheisler a legjobb, Kovács a sereghajtó a statisztikák alapján

m4sport.hu | Szerző: Bagi-Miklós Rita
Szinte minden mutatóban megelőzte a magyar válogatottat a szlovák együttes, így nem véletlen, hogy nem Marco Rossi együttese vonulhatott le győzelemmel a pályáról.
 

A magyar csapat vasárnap a vb-ezüstérmes Horvátország válogatottját fogadja a Groupama Arénában, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti 18:00-tól.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ás vereséget szenvedett az Eb-selejtezők nyitányán Szlovákiától. Szalai Ádámék az első és második félidő hajrájában kapták a két gólt, mindkettőt nagyobb védelmi hiba után.

Az Instat statisztikai oldal adatai szerint szinte minden mutatóban megelőzték Rossi játékosait a szlovákok, mindössze a megnyert párharcok tekintetében volt jobb a magyar csapat. Az egy az egy elleni összecsapások 56%-át a magyar válogatott nyerte. Ebből a szempontból a legeredményesebb Korhut Mihály volt, aki párharcainak 86%-ából győztesen jött ki, míg a Vidi játékosánál, Kovács Istvánnál ez a mutató mindössze 30%.

A többi vizsgált statisztikai mutatóban sajnos nem sikerült a szlovákok fölé kerekednie a válogatottnak. Legszembetűnőbb különbséget a lövéshatékonyságban lehet látni, a magyar lövések mindössze 31%-a találta el a kaput, 16 lövésből 5, ráadásul mind a második félidőben. Nem beszélve arról, hogy az 5 kaput eltaláló kísérletből kettő a középső védő, Willi Orban nevéhez fűződik, egyet-egyet pedig Szalai, Dzsudzsák és Lovrencsics tudhat magáénak, vagyis a támadó poszton szereplő játékosok nem voltak túl hatékonyak a találkozón, holott éppen Szalai Ádám emelte ki a meccs után, hogy védekezésben gyenge volt a csapat – nem elfelejtve, hogy mindkét kapott gólt hatalmas védelmi hiba előzte meg.
Egyébként a támadások 19%-át fejezték be lövéssel Dzsudzsákék.

Labdabirtoklás tekintetében is jobbak voltak Skriniarék, 55%-ban volt náluk a játékszer. Az átadásokat illetően is van mit javítani, ugyanis a 78%-os passzhatékonyság sem számít túl jónak.

Instat index alapján Kleinheisler László volt a magyar csapat legjobbja, mellé Willi Orban és Kádár Tamás fért még fel a dobogóra, de az átlagnál jobban teljesített Lovrencsics Gergő és Szoboszlai Dominik is. Ebben a mutatóban is Kovács István lett a sereghajtó. Hozzá kell tennünk azonban, hogy Szalai Ádám mellett a Vidi középpályása ellen szabálytalankodtak legtöbbet a szlovákok.