Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A nagyszombati Eb-selejtező hazai szektoraiba magyarokat jeggyel sem engednek be

MTI
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a csütörtöki nagyszombati Szlovákia-Magyarország labdarúgó eb-selejtező mérkőzésre utazó magyar szurkolókat tájékoztatja.
magyar labdarúgó-válogatott (Fotó: mlsz.hu) A magyar labdarúgó-válogatott (Fotó: mlsz.hu)

A konzuli szolgálat honlapján kedden közzétett információk alapján a konzuli szolgálat a mérkőzésre szóló jegyek beszerzésében, árának visszatérítésében nem tud segítséget nyújtani. A magyar állampolgárokat a hazai (szlovák) szektorba az oda szóló jegy ellenében sem fogják beengedni, csak a vendégszurkolók részére fenntartott területre – írták.

Közölték: a kapunyitás a mérkőzés kezdetét megelőző két órával várható, és a stadionba beléptetést átvizsgálás előzi meg.

A konzuli szolgálat honlapján tájékoztat arról is, hogy milyen tárgyakat tilos bevinni a stadionba, továbbá információkat ad a helyszín megközelítéséről, a közlekedési körülményekről, az egészségügyi ellátásról, valamint a pozsonyi nagykövetség elérhetőségeiről.

Az MLSZ tájékoztatása szerint mérkőzésre szóló utalványokat az utazás előtt Budapesten, a Ticket Express Bálnában (Fővám tér 11-12. I. em) szerda 14 óráig lehet beváltani. A drukkerek a találkozó napján a nagyszombati City Aréna vendégpénztáránál tudják átvenni a jegyüket, 12.00 órától a mérkőzés kezdetéig. Az MLSZ javasolja, hogy ezt még 16.00 előtt tegyék meg, ugyanis ebben az időszakban korlátozás nélkül tudják megközelíteni a beváltóhelyet. Azok a szurkolók, akik 17.00 óra után veszik fel hivatalos belépőjüket, a rendőrségi lezárás miatt már nem tudják elhagyni a stadiont körülvevő biztonsági zónát.

A biztonsági zónába és a szektorokba történő beléptetés során is ellenőrizni fogják a személyazonosságot a hazai rendezők, ami hosszabb időbe telhet. Az utalványok névre szólnak, kizárólag azok a szurkolók léphetnek be a stadionba, akiknek a neve szerepel az utalványon, illetve a jegyen, és az átváltáskor, illetve belépéskor igazolják személyi azonosságukat.” – olvasható a szövetség honlapján.

Az MLSZ felhívja a figyelmet: a csapat külön kérése a drukkerek felé, hogy a szurkolás maradjon a sportszerűség határain belül. Kerüljenek mindenféle rasszista és gyűlölködő megnyilvánulást, melyek esetleg zártkapus büntetéssel járnának, mivel a válogatott jó szerepléséhez elengedhetetlen a buzdításuk.