Musorujsag
Élő Eredmények

Eldőlt: Ugrai nem játszhat az észtek és a finnek ellen

mlsz.hu
Részleges szalagszakadást szenvedett a bal bokájában, így biztossá vált, hogy Ugrai Roland nem játszhat a magyar labdarúgó-válogatott két utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzésén.

Mint arról korábban beszámoltunk, a görög Atromitosz támadójának bokája a nemzeti csapat keddi edzésén – éppen 26. születésnapján – fordult ki.

A magyar válogatott csütörtökön 20.45-től az észtekkel, vasárnap ugyanakkor a finnekkel játszik a Groupama Arénában. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti.

Egy csütörtöki vereséggel rendkívül nehéz helyzetbe kerülne a magyar együttes, mivel akkor a győztes észtek nemcsak pontszámban érnék utol, hanem jobb egymás elleni eredményükkel meg is előznék, mert Tallinnban 3–3-as döntetlent játszottak egymással a felek. A kevesebb mint hatgólos döntetlen viszont már Szalaiéknak kedvezne az egymás elleni eredmények miatt, így azzal elkerülnék a biztos kiesést jelentő utolsó, negyedik helyet.

A magyar válogatott jelenleg négy ponttal a harmadik csoportjában, s egy csütörtöki győzelemmel versenyben maradna a hatpontos görögökkel a bennmaradást jelentő második helyért. A harmadik hely ugyanis nem ér biztos tagságot a C osztályban. Ennek oka, hogy a harmadik vonal három négy- és egy háromcsapatos csoportból áll, így a három negyedik helyezett mellett a legrosszabb csoportharmadik is a legalacsonyabb, D jelű osztályban kezdi meg a következő kiírást.

Az előtte álló két csapat, az éllovas finn és a görög elleni eddigi három mérkőzésen három pontot szerzett a magyar válogatott, amely így csütörtöki pontszerzése – ezáltal a harmadik hely bebiztosítása – esetén sem nyugodhatna meg a vasárnapi, finnek elleni zárómérkőzés előtt.

A csoport állása:
1. Finnország 4 4 – – 5-0 12 pont
2. Görögország 4 2 – 2 3-4 6
3. Magyarország 4 1 1 2 5-6 4
4. Észtország 4 – 1 3 3-6 1

További tartalmak