Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy duplája szűk előnyt ér az Újpestenek a kupaelődöntőben

MTI/M4 Sport
Az Újpest 2-1-re legyőzte a vendég Balmazújvárost a labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő első, keddi felvonásán.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Újpest FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Pintér
gólszerzők: Nagy D. (19., 33.), illetve Arabuli (85.)

Újpest FC: Pajovic – Balázs B., Bojovics, Litauszki, Burekovic – Onovo, Sankovic – Pauljevic (Zsótér, 67.), Nagy D., Nwobodo (Cseke, 74.) – Novothny (Tischler, 79.)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Pogacsics – Habovda, Póti, Rus, Uzoma – Vajda S. (Harsányi, 76.), Sigér D., Batarelo (Erdei, 67.), Maiszuradze – Arabuli, Andric (Rudolf, 32.)

 

A Balmazújváros átengedte a kezdeményezést az Újpestnek, amely eleinte nem tudott mit kezdeni meddő mezőnyfölényével, illetve a visszahúzódó rivális szervezett védekezésével. A fővárosiak fokozódó nyomását jelezte Pauljevic kapufája, néhány perccel később pedig Nagy Dániel szépségdíjas gólt lőtt a jobb felső sarokba. A kétszeres válogatott középpályás később egy újabb gyönyörű, ezúttal bal sarokba lőtt góllal próbálta felhívni magára a helyszínen lévő Georges Leekens szövetségi kapitány figyelmét. Harmadjára viszont néhány centit tévedett, így maradt a kétgólos újpesti vezetés.

A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott sok technikai hibával, így komoly lehetőség egyik kapu előtt sem akadt, mígnem Litauszki dolgoztatta meg Pogacsicsot néhány dekázást követően. A szórványos vendégakciók egyikéből pedig Arabuli találta el a keresztlécet. A grúz csatár a hajrában aztán nem hibázott, a fejesét még hárította a hazai kapus, de a kipattanót már a hálóba juttatta.

A duplázó Nagy a lefújást követően az M4 Sport kamerái előtt azon sajnálkozott, hogy nem tudták megtartani az előnyüket. Hozzátette, nem szabad úgy kiengedniük, mint a második félidőben, mert akkor ez az eredmény nem lesz elég.

 

A két szakvezető érthetően ellentétesen dicsérte illetve marasztalta el saját együttesét. Horváth Ferenc szerint „az első félidő kuka”, a szünet utáni játékuk azonban rendben volt. „Eddig is az Újpest volt az esélyesebb, most is ők azok. De meghagytuk magunknak a lehetőséget” – mondta. Nebojsa Vignjevics azon dühöngött, hogy a második játékrészben játékosai a csapat helyett saját érdekeiket tartották szem előtt, pedig a kupagyőztesek csak mint egységes Újpest lehetnek. Ezen a hozzáálláson múlt, hogy nagyobb arányú győzelem helyett nyitott maradt a kupadöntőbe jutás.

 

A visszavágót május 9-én rendezik a hajdúsági városban.

Szerdán a Magyar Kupa elődöntőjének másik ágán a Puskás Akadémia és a Debrecen csap össze, 20 órától az M4 Sporton élőben közvetítjük, televízión és online egyaránt.

További tartalmak