Musorujsag
Élő Eredmények

Debreceni helyzetek, újpesti győzelem

m4sport.hu/MTI
A Mezőkövesdtől otthon elszenvedett vereség után javított az Újpest: idegenben legyőzte a Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában szombaton.

A lila-fehérek ezzel pontszámban beérték a harmadik helyezett DVSC-t, amely immár a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén nem tudott nyerni, s mindössze egy pontot szerzett. Az Újpest 2013 tavasza óta először győzött bajnoki találkozón Debrecenben.

A Debrecen volt aktívabb az első félidőben, többet birtokolta a labdát, helyzeteket is alakított ki, de egyik akcióját sem tudta eredményesen befejezni. Időnként az Újpest is eljutott ellenfele kapujáig, ám akárcsak a hazaiaknál, a legígéretesebb lehetőségnél náluk hiba csúszott a kivitelezésbe. Élénk tempóban kezdődött a második játékrész, a DVSC-nek pár perc alatt több esélye is volt a vezetés megszerzésére, a többi között Takács meglepő kapufája. Némileg váratlanul mégis az Újpest jutott előnyhöz, mert Novothny higgadtan és pontosan lőtt 15 méterről a hazai kapuba Nagy Dániel jó ütemű passza után. Ezt követően a fővárosi csapat bátrabban futballozott, több támadást vezetett, de a hazaiak így is egyenlíteni tudtak Könyves révén, aki kihasználta, hogy Pajovic rosszul jött ki a kapujából. Az utolsó negyedórában mindkét együttes törekedett a győzelem kiharcolására, ami a fővárosiaknak jött össze Pauljevic remek megindulásának és Tischler szép befejezésének köszönhetően.

A Debrecen összességében több helyzetet alakított ki, az Újpest viszont jobban használta ki a lehetőségeit.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Debreceni VSC-Újpest FC 1-2 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 2701 néző, v.: Iványi
gólszerző: Könyves (76.), illetve Novothny (57.), Tischler (90.)
sárga lap: Takács T. (53.), illetve Pauljevic (42.), Litauszki (70.), Simon (93.)

DVSC:
Nagy S. – Mészáros, Kinyik, Bényei, Ferenczi J. (Barna, 67.) – Varga K., Bódi, Tőzsér, Sós (Csősz, 86.) – Takács T. (Tabakovic, 78.), Könyves

Újpest FC:
Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Bojovic, Burekovic – Nwobodo, Onovo, Diallo – Zsótér (Simon K., a szünetben), Novothny (Tischler, 77.), Nagy D. (Sankovic, 84.)

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="978528"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A lila-fehérek a győzelemmel pontszámban beérték a Debrecent
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/03/DEBRE201803100141-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak