Musorujsag
Élő Eredmények

Folyamatosan fejlődik az egyik legnépszerűbb amatőr sport, a minifoci

Folyamatosan fejlődik az egyik legnépszerűbb amatőr sport, a minifoci

M4 Sport
Óriási fejlődésnek indult a minifoci szerte a világon.

A kispályás labdarúgás tíz évvel ezelőtt teljesen levált a futsalról és egy ideje Európa- és világbajnokságokat is rendeznek.

„2018 egy kimondottan programokban gazdag esztendő lesz. Az első nagy rendezvény az a kijevi Európa-bajnokság, ahol 24 csapat méri össze a tudását Kijev belvárosában egy Sportsziget nevű fantasztikus rendezvényközpontban augusztus 12. és 18. között” – mondta Tibor Dávid, az Országos Minifutball Szövetség elnöke.

Dr. Thassy Tíra, a szövetség főtitkára a hazai eseményekről számolt be: „Ismét készülünk a Szuperligával, hat régiós selejtezővel és egy budapesti döntővel, amelynek a legfőbb tétje a Bajnokok Ligájára való kijutás.”

A minifoci BL a legjobb európai kispályás labdarúgócsapatok részvételével Szlovéniában kerül megrendezésre 2018 szeptemberében, majd az esemény után Budapesten vagy a főváros vonzáskörzetében egy tíz napos minifutball fesztivállal készül a szövetség – számolt be a különleges programokról Tibor Dávid.

A kifejezetten amatőrök számára létrehozott sportágban a civil foglalkozással rendelkező játékosok nem pénzért lépnek pályára, számukra a legnagyobb motiváció a címeres mez viselése.

A magyar minifoci-válogatott legnagyobb sikerét 2017 nyarán érte el, amikor Európa-bajnoki bronzérmet nyert, majd néhány hónappal később a tunéziai világbajnokságon az elődöntőért játszott.

„Nagy öröm számunkra, hogy a magyar minifoci-válogatott a világ tíz legjobb csapata között van számon tartva” – említette büszkén Tibor Dávid elnök, aki 2016 óta az európai szövetséget is irányítja.

Az M4 Sport minifutballról készített teljes anyagát a videóra kattintva megtekintheti.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Elődöntőért játszunk a minifoci-vb-n, de mi az a minifoci?
A magyar minifoci-válogatott rövid történelme alatt rohamos fejlődésnek indult, 2017 nyarán egészen Európa-bajnoki bronzéremig jutottak, most pedig a tunéziai világbajnokságon már az elődöntőbe jutásért lépnek pályára. De mi is az a minifoci?
Magyar futball