Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi közel volt a kapitánysághoz, és ismeri Hemingway terveit

ujszo.com/m4sport.hu
A DAC vezetőedzője Davide Lanzafame megszerzéséről, Kalmár Zsoltról és a magyar szövetségi kapitányi posztról is beszélt az Új Szónak.

Az olasz szakember a felvidéki lapnak adott interjújában többek között elmondta, az utolsó három – döntetlennel végződő – bajnokit leszámítva elégedett a DAC őszi szezonjával. Előzetesen is aláírta volna a negyedik helyet és a 32 pontot, már csak azért is, mert a dunaszerdahelyiek legjobb rajtjukat produkáltak az önálló szlovák bajnokság története során.

Marco Rossi (Fotó: ujszo.com/Somogyi Tibor) (Fotó: ujszo.com/Somogyi Tibor)

„Az 25 év, és ezalatt soha senki nem állt még ilyen jól a csapattal. Összességében elégedettnek kell lennünk, a poharat félig telinek kell látnunk” – mondta.

Nem titok, Rossi szeretné megerősíteni csapatát a téli átigazolási időszakban, elsősorban a csatársorba igazolna, és egy név már fejében is van, ám kategorikusan cáfolta azt a hírt, hogy a kispesti Davide Lanzafame a kiszemelt.

„Ez nem igaz. Ahhoz, hogy meg tudj venni valakit, az kell, hogy valaki el akarja adni. Nem tudom elképzelni, hogy George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa eladná Lanzafamét. Nem is teheti, az idei bajnokságban olyan jól játszik, mint még soha, még akkor sem volt ilyen jó, amikor én irányítottam a Honvédot. Hemingway soha nem adná őt el, ebben biztos vagyok” – nyilatkozta, majd hozzátette, a csatár játéka és tizenegy gólja nélkül a Honvéd nem a negyedik, hanem a hetedik-nyolcadik helyen telelne.

Huszonnégy év után bajnok a Honvéd - Marco Rossi vezetőedző (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Marco Rossi vezetőedző a magasban, miután a Honvéd megnyerte az OTP Bank Ligát (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A Kispesttel 24 év után bajnoki címet szerző szakember stabilnak tartja csapata gerincét, külön kiemelte Kalmár Zsoltot, akit 17 éves kora óta ismer, és a nyolcgólos Erik Pačinda mellett a DAC legjobbjának tart.

Rossi azt is elárulta, kevésen múlott, hogy ő legyen a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. „Örültem, hogy az én nevem is felmerült, tudom, hogy elég közel voltam hozzá, hogy én legyek a kapitány, beszéltem Csányi Sándorral is. Büszke vagyok rá, hogy gondoltak rám, de végig a saját munkámra koncentráltam” – fogalmazott a tar edző.

További tartalmak