Musorujsag
Élő Eredmények

Itt szavazhat a 2018-as Év góljára

Itt szavazhat a 2018-as Év góljára

M4 Sport
A február 14-i M4 Sport - Az Év Sportolója Gálán díjazzák az Év gólját is, ahhoz azonban, hogy kiderüljön, melyik lesz az, az Önök segítségére van szükség. Az Év gólját ugyanis a szurkolók választják meg.

A díjról immár harmadik alkalommal a szurkolók dönthetnek. A tízes listát az MLSZ szakmai bizottsága állította össze. A kritériumok alapján a 2018-as naptári évben magyar játékos által bárhol a világban vagy Magyarországon bármilyen nemzetiségű játékos által szerzett gól vehetett részt a versenyben.

Az idei listára egy futsaljátékos, és egy női futballista által szerzett találat is felkerült.

Az Év magyar gólja kitüntetést a FIFA Puskás-díjának mintájára a FourFourTwo magazin magyar kiadása alapította hat évvel ezelőtt. A győztest a magazin által felkért, egykori gólkirályokból és neves gólszerzőkből álló, Nyilasi Tibor által vezetett tíztagú zsűri választotta ki. 2011-ben Gera Zoltán, 2012-ben Huszti Szabolcs, 2013-ban Fröhlich Roland, 2014-ben Dzsudzsák Balázs nyert. A 2015-ös évtől a díj még nagyobb rangra emelkedett, hiszen az MLSZ és az MSÚSZ jóvoltából bekerült az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála programjába.

A 2015-ös díjat még ugyancsak a zsűri döntése nyomán érdemelte ki Priskin Tamás, 2016-ban már a szurkolók szavazatai alapján Gera Zoltán kapta az elismerést a franciaországi Európa-bajnokságon Portugália ellen szerzett találatával.

A 2017-es évben a szurkolók úgy döntöttek, hogy a Ferencváros játékosa, Joseph Paintsil kapja meg az elismerést, a Vidinek lőtt góljáért.

Idén az alábbi tíz találat közül lehet választani, a szavazás első részében a február 4-én tartandó sajtótájékoztatóig lehet voksolni, ezután már csak a három legtöbb voksot begyűjtő jelölt marad versenyben, ők kapnak meghívót az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálára, ahol az élő televíziós adásban derül ki a győztes személye.

A jelöltek:

Zsótér Donát (Újpest) gólja a Haladás ellen, NB I.

Kayla Capuzzo (MTK Budapest) gólja a Slavia Praha ellen, női Bajnokok Ligája

Sallai Roland (Magyarország) gólja Görögország ellen a Nemzetek Ligájában

Szalai Ádám (Magyarország) gólja Észtország ellen a Nemzetek Ligájában

Bódi Ádám (Debrecen) gólja a Paks ellen, NB I.

Hegedűs János (Puskás Akadémia) gólja a Ferencváros ellen, NB I.

Sigér Dávid (Ferencváros) gólja az MTK ellen, NB I.

Babati Benjámin (ZTE) gólja a Siófok ellen, NB II.

Loic Nego (MOL Vidi FC) gólja a Chelsea ellen az Európa Liga csoportkörében

Dróth Zoltán (Haladás VSE) gólja a Berettyóújfalu ellen, futsal NB I.

További tartalmak