Musorujsag
Élő Eredmények

Szczesny logikailag levezette, miért ő a világ legjobb kapusa

Szczesny logikailag levezette, miért ő a világ legjobb kapusa

m4sport.hu/Record
Wojciech Szczesny, a Juventus lengyel kapusa remek humorral megáldott, okos labdarúgó, akiről sok mindent el lehet mondani, de azt talán a legkevésbé, hogy el lenne szállva magától. Ezért is meghökkentő az ő szájából hallani a „világ legjobbja vagyok” kijelentést. Persze van az a mód, ahogyan ezt lehet tálalni és még jót is mosolygunk rajta, s nem is gúnyosan.

Amikor a nagy futballértő emberek elkezdenek azon vitatkozni, hogy ki lehet a világ legjobb kapusa, akkor évről évre felbukkannak ütős nevek: Ter Stegen, De Gea, Oblak, Neuer, Alisson, Kepa, Buffon, vagy akár Keylor Navas.

Immáron egy új nevet is felírhatunk erre a listára, az illető nem más, mint a lengyel válogatott és az olasz bajnok Juventus egyese: Wojciech Szczesny.

Amikor egy újságíró megkérdezte, mit szól ahhoz, hogy a Juventusban a legendás Gianluigi Buffon személyében nem akármilyen cseréje van, a szerény, 29 éves lengyel zseniális választ adott.

„Nemrég azt mondtam, hogy amikor a Romában voltam, akkor Alissont, a világ legjobb kapusát a kispadra száműztem. Most, a Juventusban a cserém a labdarúgás történetének egyik legjobbja. Azt a következtetést kell levonnom, hogy tulajdonképpen én lehetek a futballtörténelem legjobbja” –mondta nevetve Szczesny.

Buffon egy rövid párizsi kitérő után visszatért szeretett klubjához, a Juventushoz, bevállalva azt is, hogy nem feltétlenül a nevével indul a torinóiak kezdője. Amikor újra bejelentették, akkor szimpatikusan azt mondta, hogy nem hajlandó újra felvenni a csapatkapitányi karszalagot – habár rögtön felajánlották neki –, meg barátjánál, Chiellininél nincs jobb kapitány a csapat számára. Emellett azt is megemlítette, hogy ő elsősorban az együttest akarja segíteni, bármilyen módon.

Ezt a hozzáállást maga a lengyel is érzékeli, akit teljesen lenyűgöz rutinos kapustársa.

„Nagy barom lennék, ha nem használnám ki ezt az évet Buffonnal a tanulásra. Egy év Gigivel óriási tapasztalat a számomra. Az, hogy velünk van, jó a csapatnak és nekem is. A lehetőség, hogy nap mint nap vele edzhetek, beszélgethetek vele, megfigyelhetem, megoszthatjuk egymás gondolatait, megfizethetetlen értékkel bír. Hülye lennék, ha nem élnék vele” – lelkendezett a lengyel Przeglad Sportowy hasábjain Szczesny.

További tartalmak