Musorujsag
Élő Eredmények

Lassan megszokott lesz a 70 millió euró feletti védő

m4sport.hu
A világ három legdrágább védője többe került, mint a spanyol élcsapatok összes belső védője.
Virgil van Dijk gólöröme a Bayern München – Liverpool BL-nyolcaddöntőben (Fotó: EPA/Ronald Wittek) Virgil van Dijk gólöröme a Bayern München – Liverpool BL-nyolcaddöntőben (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

A Manchester United 87 millió euróért szerződtette Harry Maguiret, aki így a világ legdrágább védője lett. Sokan elképednek az összeg láttán, de az elmúlt évek tendenciájába tökéletesen beleillik ez a transzfer, hiszen Európa élklubjai most már egy kiemelkedő védőért sem sajnálják a pénzt.

Tavaly januárban a Liverpool 85 milliót fizetett ki Virgil van Dijkért, míg a Manchester City az elmúlt három év alatt Aymeric Laportéért 65, John Stonesért 45, míg Kyle Walkerért 50 milliót fizetett.

De nem csak Angliában adnak ki komoly pénzeket védőért, hiszen a Bayern München idén 80 milliót fizetett az Atléticónak Lucas Hernandezért, aki így a világ harmadik legdrágább védője, míg a Juventus 75 millióért vette meg az Ajax 19 esztendős játékosát, Matthijs de Ligtet.

Ebből a körből kilógnak a spanyol csapatok. Az elmúlt években a Barcelona legdrágább igazolása a védelembe Clément Lenglet volt, akiért 36 milliót adtak. A katalánoknak jelenleg négy középső védőjük van, és a Lenglet, Piqué, Umtiti, Todibo négyesért összesen 65 milliót fizettek.

De a két madridi együttesben szereplő középső védők összértéke is kevesebb volt, mint amennyibe a Maguire, Van Dijk, Lucas hármas egy-egy játékosa került. A három spanyol csapat középső védőit – 12 játékost – összesen 225 millió euróért vették, míg az említett hármas összértéke 257 millió euró.

További tartalmak