Musorujsag
Élő Eredmények

A Manchester United kész rekordösszeget fizetni Harry Maguire-ért

A Manchester United kész rekordösszeget fizetni Harry Maguire-ért

m4sport.hu/SportBible/O Jogo
Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a Manchester United vezetősége két esetben is hajlandónak tűnik kifizetni a kiszemeltjeiért kért pénzt. A Leicester City-védő, Harry Maguire és a Sporting-középpályás, Bruno Fernandes árán nem sikerül faragni, a klub menedzserének viszont szüksége lenne a játékosokra.

Dean Jones, a Bleacher Report tudósítója úgy tudja, hogy a Manchester United elfogadta a Rókák által kért 80 millió fontos árat Harry Maguire-ért, így ő lehet a világ legdrágább hátvédje.

„Őrült összeg, amit kiadnak érte és Wan-Bissakáért, ugyanakkor szükséges” – olvasható Jones Tweet-bejegyzésében.

A jobbhátvéd Aaron Wan-Bissaka a Crystal Palace-tól érkezett 50 millió fontért.

Rég nem volt ennyire lyukas a United védelme, mint az elmúlt szezonban (a bajnokságban 38 mérkőzésen 54 gólt kapott), ezért Ole Gunnar Solskjaer mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a csapatrészt stabilizálja. Az angol válogatott középső védőnek kulcsszerepet szánna csapatában.

Ha megkötik az üzletet, akkor Maguire lesz a világ legdrágább védője, tavaly a Liverpool 78 millió fontért vásárolta a holland Virgil van Dijkot, aki ezidáig e tekintetben a csúcstartó.

Mindeközben, bár jelenleg nagy a csend Paul Pogba körül, a csapat készül arra a lehetőségre, hogy a francia világbajnok elhagyja a Vörös Ördögöket. Sokáig a Real Madriddal és a Juventusszal kapcsolatban merült fel a 26 éves középpályás neve, aki jelenleg a United ázsiai túráján vesz részt, nincsenek új hírek távozási szándékáról.

A manchesteri együttes ettől függetlenül már hetek óta tárgyal a portugál Sportinggal, Bruno Fernandes miatt. A portugál válogatott középpályás fantasztikus idényt tudhat maga mögött, a bajnokságban 33 mérkőzésen 20 gólt szerzett, 13 gólpasszt osztott ki, nem utolsósorban a nyár elején Nemzetek Ligája-győztes lett a luzitán válogatottal.

Korábban 40 millió eurós ajánlatot tettek a lisszaboni Oroszlánok középpályásáért, amit a Sporting rögtön elutasított. Később 60 milliót sem sajnáltak volna a játékosért, ami közelített a remélt 70-hez, de még mindig nem volt elég. Jelen állás szerint viszont a United vezetői nem zárkóznak el attól, hogy az elvárt összeget kifizessék, vagyis Wan-Bissaka után két komoly kiadás elé nézhet a szebb napokat megélt klub, amely a megújulást a norvég edző vezetésével képzeli el.

További tartalmak