Musorujsag
Élő Eredmények

Meglepő, melyik klub adja a PL leghatékonyabb góllövőjét

m4sport.hu
A Manchester City címvédésével ért véget a Premier League 2018/2019-es szezonja. Guardiola együttese egy ponttal előzte meg az ezüstérmes Liverpoolt és tizenhattal a harmadik Chelsea-t. Az angol Daily Mail készített egy érdekes listát, amely az idény leghatékonyabb góllövőit vette górcső alá.

Az angol Aranycipőn három labdarúgó osztozik, ugyanis Sadio Mané, Mohamed Szalah és Pierre-Emerick Aubameyang is 22 góllal zárta a bajnoki idényt.

Közülük a Liverpool csillaga, Mané a leghatékonyabb gólvágók között is előkelő helyen szerepel 25,3 százalékos mutatójával.

Antony Martial (jobbra) 2024 nyaráig hosszabbította meg szerződését a Manchester Uniteddel (Forrás: Manchester United - Twitter) Antony Martial (jobbra) volt a leghatékonyabb góllövő a Premier League-ben (Forrás: Manchester United – Twitter)

A fent említett lista élén egy meglepő név található: Anthony Martial. A bajnokságot végigszenvedő és végül a hatodik helyen záró Manchester United csatárának csupán 39 lövésre volt szüksége ahhoz, hogy tíz találatot szerezzen.

A lista elkészítésekor olyan labdarúgókat vettek számításba, akik minimum öt gólt jegyeztek az elmúlt szezonban a pályán töltött percektől függetlenül.

Játékos                       Gól       Összes lövés

Anthony Martial          10              39                25,6%

Sadio Mané                   22              87               25,3%

Glenn Murray               13              54               24,1%

Aubameyang                22              94               23,4%

Xherdan Shaqiri          6                26               23,1%

Jamie Vardy                 18              79                22,8%

Raheem Sterling         17               77                22,1%

Ayoze Perez                 12               55                21,8%

Romelu Lukaku         12               55                 21,8%

Callum Wilson           14               65                 21,5%

Martial helyzetkihasználása dicséretes, igaz, az MU-ban nagyrészt csereként kapott lehetőséget az idei kiírásban. A Vörös Ördögöknek két labdarúgója is szerepel a listán, de valószínűleg ettől nem lesznek boldogok, mivel Martial és Lukaku ketten együtt lőttek annyi gólt, mint Mané vagy Aubameyang.

Aleksandar Mitrovic vitatkozik Felix Brych játékvezetővel a Szerbia-Svájc vb-csoportmeccsen (Fotó: EPA/Armando Babani) A Fulham szerb támadója, Aleksandar Mitrovic (jobbra) 131 lövésből csupán 11-szer talált a kapuba (Fotó: EPA/Armando Babani)

Vannak játékosok, akik a fenti számok alapján közel sem nyújtottak lenyűgöző teljesítményt. Ilyen például a Fulham csatára, Aleksandar Mitrovic, aki 131 lövésével a legveszélyesebb támadók közé tartozik, de a befejezésekkel hadilábon áll, csupán 11 találatot jegyzett, ez pedig 8,4 százalékos arányt jelent.

A Chelsea januári igazolása, Gonzalo Higuaín sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, öt gólját 46 lövésből sikerült elérnie (10,9%), de Marcus Rashford, az MU támadója sem teheti ki az ablakba a 84 kísérletből elért tíz találatát (11,9%).

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Másfél héttel a BL-döntő előtt edzésbe állt Firmino
Kedden újra edzésbe állt Roberto Firmino, a Liverpool támadója, aki a csapattal együtt reménykedhet abban, hogy pályára léphet a Bajnokok Ligája jövő szombati döntőjében. A 21 órakor kezdődő, madridi finálét az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.
Bajnokok Ligája
Az Arsenal sztárja kimaradt a walesi válogatott keretéből
Ryan Giggs walesi szövetségi kapitány kijelölte a horvátok és a magyarok elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre készülő 26 fős keretét, amelyben ott van Gareth Bale, Aaron Ramsey nevét azonban – egyelőre – hiába keressük.
Külföldi futball