Musorujsag
Élő Eredmények

Ronaldo nem akarja Contét a Juventus kispadján

Ronaldo nem akarja Contét a Juventus kispadján

m4sport.hu/A Bola
Cristiano Ronaldo lett az olasz bajnokság MVP-je. A Juventus portugál támadója vasárnap tudta meg, hogy az angol és a spanyol bajnokság után Olaszországban is begyűjtötte ezt a megtisztelő egyéni díjat. Mint az olasz bajnok tagja és - mondhatni - vezére őt is foglalkoztatja, hogy az elköszönő Allegri után ki lesz a torinóiak edzője a következő szezonban.

A kérdésre az újságírók is szeretnék tudni mielőbb a választ, ahogyan arra is kíváncsiak, hogy a játékosok legszívesebben kivel dolgoznának együtt.

A La Repubblica arról írt, hogy a tavaly nyáron a Real Madridtól érkező ötszörös Aranylabdás nem örülne annak, ha a csapatot Massimiliano Allegri előtt irányító Antonio Conte térne vissza a Juventus kispadjára.

Az elköszönő vezetőedző sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy mit szólna ahhoz, ha a 49 éves szakember újra edzené a Juvét, a klasszis nemtetszését kifejezve csak csóválta a fejét.

Conte játékos pályafutását a Juventusban fejezte be, miután 13 évig szolgálta a csapatot. Később vezetőedzője lett az Öreg Hölgynek, amellyel háromszor nyert bajnokságot, mielőtt elvállalta volna az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztját. A nemzeti csapatot követően az angol Chelsea-hez került. A londoni Kékekkel első évében megnyerte a bajnokságot.

A következő éve már nem sikerült jól, ráadásul nem is érezte jól magát Angliában, többször hangoztatta, hogy hazatérne Olaszországba. Az edző 2018 júliusa óta nem vállalt munkát.

Cristiano Ronaldo sosem szeretett olyan trénerekkel dolgozni, akik nagyobb hangsúlyt fektetnek a védekezésre, mint például honfitársa, José Mourinho – akivel voltak emiatt összetűzései a Real Madridban – vagy Conte.

Ha ő nem, akkor ki lehet az, aki elég súlyos és tapasztalt személyiség ahhoz, hogy elbírná a Juventusszal járó terheket és a támadófutballt részesíti előnyben. Korábban felmerült Jürgen Klopp és Pep Guardiola neve, de mindketten kategorikusan kijelentették, hogy számukra nem opció az olasz bajnok.

Ugyancsak felmerült a Chelsea vezetőedzőjének, Maurizio Sarrinak a neve, akinek jelenleg bizonytalan a jövője a Kékeknél, habár éppen az Európa Liga döntőjére készülhet csapatával, a bajnokságban pedig dobogón végzett. Angliában egyre erősödnek a hangok, hogy az olaszt a klub egyik legendája, a Derby Countynál jól teljesítő Frank Lampard váltaná.

Sarri esetében felmerül, hogy nem lehet-e túl nagy falat számára egy ilyen patinás együttes irányítása? A stílusa, futballfilozófiája viszont megelégedésére lehetne a portugálnak.

A másik komoly esélyesként felmerülő név Simone Inzaghié, aki jelenleg azt a Laziót dirigálja, amely az európai kupaindulásért küzd a bajnokságban. Az Inzaghi név nem ismeretlen Torinóban, hiszen Simone bátyja, Filippo négy évig erősítette a Juventust játékosként.

Pavel Nedved, a Juventus alelnöke is megerősítette, hogy a két olasz neve valóban megmerült, ráadásul Allegri utódlására potenciális lehetőség mindkettő. A döntést viszont nem akarja elkapkodni a klub, ami talán nem véletlen. Távozásakor Allegri azt mondta, hogy a Juventus egy nagy klub, ezért garantáltan egy nagy edző fogja átvenni a helyét. Sarri és Inzaghi esetében megkérdőjelezhető, hogy mennyire is számítanak „nagynak”.

További tartalmak