Musorujsag
Élő Eredmények

Menesztik Allegrit, Conte a legesélyesebb jelölt a Juvénál – sajtóhír

m4sport.hu
Olasz sajtóértesülés szerint a Juventus vezetősége az idény végén megválik Massimiliano Allegri vezetőedzőtől. A Calciomercato című lap úgy tudja, hogy az utódjelöltek közül Antonio Conte a legesélyesebb.

Allegri 2014 nyarán ült le a Juventus kispadjára, azóta minden szezonban bajnok lett a torinóiakkal, az Olasz Kupát pedig négyszer hódította el a klubbal (a mostani idényben meglepetésre már a negyeddöntőben búcsúztak a Zebrák az Atalantával szemben). Az olasz tréner első szezonjában, majd 2017-ben is a Bajnokok Ligája döntőjébe juttatta a csapatot, győzni azonban egyik alkalommal sem sikerült: négy éve a Barcelona, két évvel ezelőtt pedig a Real Madrid fosztotta meg a trófeától a Juvét. A 2015/2016-os BL-szezonban a 16 között, tavaly és idén pedig a negyeddöntőben búcsúzott a Juventus.

Massimiliano Allegri a Juventus–Torino bajnoki mérkőzésen 2019. május 3-án (Fotó: EPA/Alessandro di Marco) Massimiliano Allegri a Juventus–Torino bajnoki mérkőzésen 2019. május 3-án (Fotó: EPA/Alessandro di Marco)

A Calciomercato értesülései szerint Andrea Agnelli klubelnök, Pavel Nedved alelnök és Fabio Paratici sportigazgató szerdán késő este ült össze tárgyalni, a megbeszélés végén pedig arra jutottak, hogy az edzőváltás a legjobb megoldás. Allegri egyébként az Ajax elleni BL-kiesés után még azt mondta, hogy a következő szezonban is ő irányítja majd a torinói gárdát.

Az újság úgy tudja, hogy az edzői posztra több jelölt is van, a legesélyesebb azonban Antonio Conte, aki 2011-től 2014-ig már volt a csapat trénere. A bajnoki címet mindhárom idényben megszerezte Contéval a Juve, a BL-ben 2013-ban negyeddöntőbe jutott a csapat, a következő szezonban viszont a csoportkörből sem sikerült a továbbjutás, az Európa Ligába átkerülve pedig az elődöntő volt a végállomás. Conte az idény végén lemondott.

Antonio Conte (Fotó: EPA/Andy Rain) Antonio Conte (Fotó: EPA/Andy Rain)

Az olasz válogatott korábbi szövetségi kapitányának tavaly nyár óta nincs csapata, két év után ekkor bontott vele szerződést a Chelsea, amellyel első idényében bajnok, második szezonjában FA Kupa-győztes lett.

Állítólag menesztés esetén Allegrinek sem kell a munkanélküliségtől tartania, a hírek szerint ő válthatja Thomas Tuchelt a PSG-nél, ahol 15 millió eurós éves fizetés várhat rá.

További tartalmak