Musorujsag
Élő Eredmények

Van Gaal szerint csak egy különbség van Solskjaer és Mourinho MU-ja között

m4sport.hu/goal.com
Nem bánt kesztyűs kézzel José Mourinhóval és Ole Gunnar Solskjaerrel a Manchester United egykori vezetőedzője, Louis van Gaal, aki szerint mindkét utódja ugyanazt a védekező focit játszatja csapatával, és a fiataloknak sem ad elég lehetőséget.
José Mourinho és Louis van Gaal (Fotó: fourfourtwo.com) José Mourinho és Louis van Gaal (Fotó: fourfourtwo.com)

„Az utánam érkező edző váltott át a »parkoljuk be a buszt a kapu elé« taktikára és játszott a kontrákra. Most itt egy másik edző, aki ugyanezt a játékstílust alkalmazza. Annyi a különbség Mourinho és Solskjaer között, hogy utóbbival nyer a csapat” – beszélt kritikus hangon a Manchester United játékáról a csapat egykori menedzsere, Louis van Gaal.

A holland mester azt azért elismerte, Solskjaer érkezésével pozitív irányban változott a hangulat a Vörös Ördögöknél, és Paul Pogba helyét is megtalálta a tűzoltónak érkezett „Babaarcú gyilkos”. Ettől függetlenül közel sincs kibékülve a norvég által alkalmazott taktikával.

„Mindenesetre a Manchester United jelenleg nem a Fergusoni úton jár. Ez egy védekező, kontrákra építő játék. Ha ezt szereted, hát ezt szereted. Ha azt gondolod, hogy ez izgalmasabb, mint az én unalmas támadófocim, azzal sincs gond. Csak éppen nem így van.”

Van Gaal persze dicsérte is a csapatot, sőt úgy véli, éppen a taktika miatt lehetnek esélyeik akár a végső győzelemre is a Bajnokok Ligájában. Csakhogy ez szerinte nem Ole Gunnar Solskjaer keze munkáját dicséri.

„Még a BL-t is megnyerhetik, hiszen nagyon nehéz őket legyőzni pont a védekező felfogásuk miatt, ami viszont – ha tetszik, ha nem – Mourinho munkájának köszönhető.”

Az Ajax és a Barcelona egykori sikeredzője az utánpótlás kapcsán sem bánt kesztyűs kézzel Special One-nal és Solskjaerrel.

„Olvastam Mourinho nyilatkozatát, hogy én csak kényszerűség miatt vetettem be a fiatalokat, de ez nem igaz. Én megteremtettem a szükségét, hogy játsszanak. Sok edző, például Mourinho is, egyszerűen nem ad lehetőséget a fiataloknak… Persze, öt percet. Solskjaer tíz percet, de az nem lehetőség. A lehetőség az, mikor egy egész meccset végigjátszhatnak. Ha nem bízol a fiatal játékosokban, akkor nem vagy alkalmas egy olyan csapat irányítására, amely ilyen utánpótlásképzéssel rendelkezik” – szúrt oda még egyet két kollégájának Louis van Gaal, aki március elején jelentette be, hogy felhagy az edzősködéssel.

További tartalmak