Musorujsag
Élő Eredmények

Sarri a Chelsea-krízisről: Az olasz negyedosztályban aggódtam, most nem

m4sport.hu
Hétfő este a Manchester United Londonban győzte le 2–0-ra Chelsea-t az FA-kupában és jutott a negyeddöntőbe. Ole Gunnar Solskjaer együttese így tökéletesen reagált a PSG elleni BL-vereségre, Maurizio Sarri problémái azonban tovább sűrűsödtek, a szurkolók azonnali távozását követelik.
(fotó: EPA/ANDY RAIN)

Nem csoda, hiszen a Chelsea 2019-ben 12 mérkőzésből ötöt is elveszített és akadtak igen kínos vereségek közben, mint például a 4–0 a Bournemouth és a 6–0 a City vendégeként. Most hazai pályán nyert nullára ellenük egy másik nagy rivális (a Chelsea-nek két kaput eltaláló lövése volt, mindkettő a 11. percben), ezt nem lehet könnyű lenyelni, ráadásul egyre inkább úgy tűnik, a Napolitól érkező olasz edző stílusa nem fekszik a Chelsea-nek, ötletei nem működnek és B-terve nem nagyon van a mérkőzések közben.

A hétfő esti meccsen a Chelsea-drukkerek – nem először – nyíltan az edző ellen fordultak, Sarri ballként emlegetett filozófiáját gúnyolták és a klublegenda, jelenleg a Derby Countynál dolgozó Frank Lamprad kinevezését követelték, miközben a United-szurkolók azt skandálták, „reggelre ki leszel rúgva”, természetesen angolul.

(fotó: EPA/Andreas Hillergren)

„A második félidőben össze voltunk zavarodva, de az első 45 percben jó futballt játszottunk” – mondta a lefújás után Sarri, annak ellenére, hogy csapata már a szünetben kétgólos hátrányban volt.

„Sokkal agresszívabbnak kell lennünk az ellenfél térfelén és a tizenhatoson belül. Ma ez jelentette a különbséget a két csapat között” – értékelt az olasz.

„Az eredmény aggasztó számomra, nem a szurkolók viselkedése, megértem őket, hiszen kiestünk az FA-kupából. Akkor aggódtam igazán, amikor az olasz negyedosztályban dolgoztam, most egyáltalán nem.”

„Ha nyernénk zsinórban négy meccset, hirtelen minden megváltozna” – tette hozzá, az őt hevesen kritizáló szurkolókra pedig annyit fűzött hozzá: „mindenre van egy első alkalom”.

Sarri elmondta, játékosai nem teljesen értik mit is vár tőlük és abban sem biztos, hogy bíznak benne, de reméli. Viszont nem a játékosokkal való kapcsolata a fontos, hanem az eredmények.

(fotó: EPA/Nigel Roddis)

Azok viszont az elmúlt hetekben nem jönnek, a Chelsea csütörtökön a Malmö kiejtésével vigasztalódhat az Európa Ligában, vasárnap pedig, mindössze két héttel a megsemmisítő 0–6 után ismét összecsap a Manchester Cityvel, ezúttal a Ligakupa döntőjében.

További tartalmak