Musorujsag
Élő Eredmények

Ha sérülésről van szó, egy Barca-játékos magasan viszi a prímet

Ha sérülésről van szó, egy Barca-játékos magasan viszi a prímet

m4sport.hu
A profi labdarúgók a folyamatos terhelés és a mozgás sajátossága miatt is viszonylag sűrűn „padlóra kerülnek” az elszenvedett sérülések miatt, de ha valaki azt hinné, hogy most éppen Gareth Bale-t vagy Neymart sajnálni kéne, az gondoljon előbb Thomas Vermaelenre.

Az Ajax és az Arsenal korábbi labdarúgója 2014 nyarán írta alá ötéves szerződését a Barcelonánál, amelynél azóta 104 alkalommal volt kénytelen sérülés miatt a pályán kívülről szemlélni a mérkőzéseket.

A középhátvéd korábbi klubjainál sem járt szerencsésebben: öt angliai szezonjában 88 összecsapást kellett kihagynia, az Ajaxnál eltöltött hat esztendő alatt 31-et, de amikor kölcsönben az AS Romában szerepelt egy idényt, akkor is 17-szer nem számíthatott rá a csapata.

A 33 éves belga futballista eddigi profi pályafutása során 24 sérülést szenvedett el, ez pedig rendkívül figyelemre méltó adat, főleg, ha egy labdarúgócsapat a leigazolásán gondolkozik.

A Sportbible egy 2016-os tanulmányra hívta fel a figyelmet, amely a legtöbb sérülést begyűjtő játékosokra koncentrált. További kutatások alapján elkészült egy lista, amelynek segítségével egy táblázatban vehetjük szemügyre a leginkább sérülékeny futballistákat.

A táblázat 2012 januárjától a legtöbb sérülést elszenvedő játékosokat mutatja.

(Fotó: sportbible.com) (Fotó: sportbible.com)

Az élen a Tottenham januárban Kínába távozó középpályása, Mousa Dembélé és a Manchester City oszlopa, Vincent Kompany található, mindkettőjüket 30 alkalommal sújtotta sérülés 2012 óta.

A következő listán, amelyen a mulasztott napok száma látható, a Liverpool támadója, Daniel Sturridge már „előkelőbb” helyen szerepel.

(Fotó: sportbible.com) (Fotó: sportbible.com)

Sturridge 2012 óta 739 napot volt kényszerpihenőn, ez több mint két esztendő.

Borítókép: Thomas Vermaelen (jobbra) 24 sérülést szenvedett el karrierje során (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek