Musorujsag
Élő Eredmények

Eltűnt a frissen igazolt Premier League-játékos repülője

BBC
Eltűnt a radarról az a repülőgép, amely minden bizonnyal Emiliano Salát, a Cardiff City frissen igazolt játékosát szállította új állomáshelyére.

A 28 éves argentin csatár a francia élvonalbeli Nantes csapatától szerződött a Premier League 18. helyén álló Cardiffhoz. A BBC azt írja, hogy a Piper Malibu típusú egymotoros kisgép két emberrel a fedélzetén hétfő este tűnt el a La Manche-csatorna fölött, utoljára egy alderneyi világítótorony közelében látták. A repülő Nantes-ból tartott Cardiffba, a területet mentőhelikopterekkel és a parti őrség hajóival kutatják át.

Emiliano Sala (Fotó: Cardiff City FC) Emiliano Sala (Fotó: Cardiff City FC)

A francia rendőrség bejelentése szerint a légügyi hatóság hétfőn 20.23 órakor értesítette a mentőalakulatokat, hogy megszakadt a kapcsolat a Nantes-ból Cardiffba tartó, két személyt szállító egymotoros repülőgéppel. Mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést az időjárási körülmények romlása miatt. Kedden reggel brit és francia csoportok közösen folytatták a kutatást, ám nem találták meg a repülő nyomait.

A meteorológiai hivatal tájékoztatása szerint a repülő eltűnésekor kisebb vihar volt az érintett útvonalon, de az nem volt túl heves.

A 28 éves argentin támadó az idény korábbi részében az FC Nantes csapatában szerepelt, 19 francia bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett. Múlt héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolt a cardiffi együttesbe 2022. június 30-ig, majd visszatért elköszönni és hétfőn Nantes-ból indult útnak új klubjához.

További tartalmak