Musorujsag
Élő Eredmények

Az Everton klubrekordnak számító 50 millió fontért rizikós igazolást tervez

Az Everton klubrekordnak számító 50 millió fontért rizikós igazolást tervez

BBC/m4sport.hu
Az Everton közel áll ahhoz, hogy szerződtesse Richarlisont, aki a klub történetének legdrágább igazolása lehet. A liverpooliak 50 millió angol font körüli összegért szerezhetik meg a csatárt.

A brazil labdarúgó 2017 augusztusában ötéves szerződést kötött a Watforddal, amely 11,5 millió fontot fizetett érte a Fluminensének. Az angol klub az U20-as világbajnokságon figyelt fel a gólerős támadóra. Az Everton menedzsere, Marco Silva tagja volt annak a csapatnak, amely Richarlisont a Watford otthonába, a Vicarage Roadra csábította.

A 21 éves játékos remekül kezdett a Premier League-ben, első 12 mérkőzésén 5 gólt szerzett, ezután azonban erősen visszaesett a teljesítménye, november óta nem talált a kapuba. A jelek szerint ez nem zavarja a menesztett Sam Allardyce helyét átvevő Silvát, ő bízik a csatárban, még ilyen áron is.

Az Everton jelenlegi rekordigazolása Gylfi Sigurdsson, őt 2017 augusztusában 45 millió fontért vették meg a Swansea-től.

Richarlison szerződtetése meglehetősen nagy kockázatot rejt magában, a Watford viszont egyértelműen nagyszerű üzletet köt. Az Everton 35 millió fontért szerette volna leigazolni a brazil futballistát, de úgy tűnik, hogy a Watford akarata érvényesül, és 50 millió angol font lesz Richarlison ára.

 

 

További tartalmak