Musorujsag
Élő Eredmények

A PL ászai harcolnak Európa passzkirályáért – a City lépéselőnyben

m4sport.hu
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Jorginho elhagyja a Napolit az előttünk álló nyáron. A brazil születésű, de olasz válogatott középpályás aláírásáért a Premier League legjobb csapatai állnak sorban.
Jorginho (középen) Angliában folytathatja (fotó: EPA/ALESSANDRO DI MARCO)

Nem meglepő, a 26 éves középpályás a szíve és lelke annak a Napolinak, amely szinte végig izgalmassá tudta tenni a Serie A bajnoki címéért zajló csatát, amelyet végül – egy fordulóval a szezon vége előtt – a Juventus nyert meg, sorozatban hetedszer.

A játékos ügynöke elárulta, a Manchester City, a Liverpool, az Arsenal és a Chelsea is szívesen látná soraiban a passzmestert, aki kiemelkedően lát a pályán, tűpontos kulcspasszaival számos lehetőséget teremt a társaknak, helyezkedésével pedig a középpályás védekezésben is fontos feladatot lát el.

A hírek szerint jelenleg a Manchester Cityé a pole pozíció, a Premier League friss bajnokának már csak a Napolival kell megegyeznie a játékos vételáráról, amely 50-60 millió euró körül mozoghat.

Jorginho nemcsak a Serie A-ban, de az öt topligát tekintve is kiemelkedőt nyújtott a 2017/2018-as szezonban és hatalmas fejlődésen ment keresztül Maurizio Sarri vezetőedző kezei alatt. A most véget érő idényben átlagban 94,7 passza volt egy mérkőzésen, amely a legtöbb a legerősebb európai bajnokságok mezőnyében. Emellett a hatékonysága sem rossz: passza 89.7%-a volt sikeres. Játéka leginkább a barcelonai Sergio Busquetséhez hasonlítható.

Egy biztos, Jorginho képességei alapján tökéletesen passzolna Guardiola labdatartásra és kreativitásra épülő támadógépezetébe és a katalán mester újabb nagy fogása lehet.

Pep tovább erősítené már most is bombaerős keretét (EPA/NIGEL RODDIS)

Egyes értesülések szerint Jorginho nápolyi jövője attól is függ, Maurizio Sarri vezetőedző marad-e a klubnál, a 2017/2018-as szezonban több rekordot is megdöntő vezetőedzőt szintén a Premier League-ből, illetve a Bundesligából is csábítják.

További tartalmak