Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Ádám duplázott; a Hertha idegenben szerzett három pontot

Szalai Ádám duplázott; a Hertha idegenben szerzett három pontot

MTI
Szalai Ádám két gólt lőtt, csapata, a Hoffenheim pedig 4-2-re legyőzte a vendég Mainz együttesét a német labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján.

A magyar válogatott csatár a 27. percben kiváló labdát kapott Serge Gnabrytól, majd egy technikás megoldással a nigériai hátvéd Leon Balogun és a kapus Robin Zentner lábai között a hálóba lőtt. A vendégek egy perccel később egyenlítettek, de a második félidőben a horvát Andrej Kramaric ismét a hazaiaknak szerzett vezetést. A 79. percben Dennis Geiger adott remek labdát Szalainak, aki ezúttal Daniel Brosinski lábai között a kapu hosszú alsó sarkába lőtt.

A hajrában ismét betaláltak a vendégek, majd Kramaric is megszerezte második gólját, így alakult ki a 4-2-es végeredmény. A Hoffenheim legutóbb december 13-án nyert bajnoki mérkőzést.

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC ugyancsak első sikerét ünnepelhette 2018-ban, miután meglepetésre 2-0-ra győzött Leverkusenben. A berliniek legutóbb csaknem tíz éve, 2008 októberében nyertek a Bayer stadionjában.

A Borussia Dortmundba góllal tért vissza a 2014-es világbajnokság döntőjének egyetlen gólszerzője, Mario Götze, ugyanis ő állította be a 2-0-s végeredményt a kiesőhelyen álló Hamburg ellen. A középpályás bokája november 25-én sérült meg.

A Bayern München kispadjáról influenza miatt hiányzott Jupp Heynckes vezetőedző, ezért a csapatot segítője, Peter Hermann irányította.

A hatodik percben Robert Lewandowski szerzett vezetést a Bayernnek. A lengyel csatár sorozatban 11 hazai mérkőzésen talált kapuba, és ezzel beállította Heynckes rekordját, amelyet a Borussia Mönchengladbach színeiben ért el az 1972/73-as idényben.

Bundesliga, 22. forduló:

Borussia Dortmund-Hamburger SV 2-0 (0-0)

Eintracht Frankfurt-1. FC Köln 4-2 (1-0)

Hannover 96-SC Freiburg 2-1 (1-0)

1899 Hoffenheim-FSV Mainz 05 4-2 (1-1)

Bayer Leverkusen-Hertha BSC 0-2 (0-1)

Bayern München-Schalke 04 2-1 (2-1)

Vasárnap játsszák:
VfB Stuttgart-Borussia Mönchengladbach 15.30
Werder Bremen-VfL Wolfsburg 18.00

Pénteken játszották:
RB Leipzig-FC Augsburg 2-0 (1-0)

További tartalmak