Musorujsag
Élő Eredmények

A bohóc és a hitvány – durvul Mourinho és Conte szóháborúja

m4sport.hu
A Manchester United és a Chelsea menedzsere eddig sem ápolt túl jó kapcsolatot egymással, de az elmúlt napokban új szintre emelték az üzengetést, megállás nélkül megy a beszólogatás.

A két menedzser már az előző szezonban sem kímélte egymást, 2016 októberében Mourinho azért kritizálta az olaszt, mert látványosan ünnepelt a gólvonalnál, amikor a Chelsea 4–0-ra kiütötte a Unitedet a Stamford Bridge-en.

(fotó: EPA/NEIL HALL)

Conte a nyáron – a Chelsea-vel elért bajnoki címét követően – azzal szúrt oda kollégájának, hogy szeretné elkerülni a „Mourinho-szezont”, azaz a bajnoki aranyat követő látványos visszaesést, ami 2015-ben Mourinho második menesztéséhez vezetett a Chelsea-nél. Erre a portugál Conte kopaszodására és hajbeültetésére utaló megjegyzéssel reagált.

A szavak háborúja ősszel sem csendesedett, Mourinho – nem nevén nevezve az olaszt – arra panaszkodott, hogy egyes menedzserek állandóan csak „sírnak, sírnak és sírnak”. Conte válaszul arra kérte a United menedzserét, hogy inkább a saját csapatával és önmagával foglalkozzon, ne állandóan a Chelsea-vel.

Conte és Mourinho bőven szolgáltat témát a sajtónak (fotó: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

Ekkor kezdtek eldurvulni a dolgok, 2018 elején gyorsultak fel az események.

Január 4-én Mourinho arról beszélt, hogy neki nem kell „bohócként viselkednie az oldalvonalnál”, ahhoz, hogy kimutassa szenvedélyességét, ezzel szintén a mindig hevesen gesztikuláló és a kispad előtt folyamatosan ugráló, kiabáló, a gólokat látványosan ünneplő Contéra utalt.

Az olasz válaszára sem kellett sokáig várni, másnapi reakciójában annyit mondott, Mourinho „minden bizonnyal amnéziában szenved”, mert sokszor elfelejti, ő hogyan viselkedett és miként beszélt a múltban. „Az ő korában megvan az amnézia kockázata. Persze ez rám is igaz, de ő folyamatosan ki is mutatja” – tette hozzá Conte.

(fotók: MTI/EPA) Nem hagyják abba… (fotók: MTI/EPA)

A szóháború január hatodikán is folytatódott, Mourinho előbb leszögezte, bohócos kijelentésével nem Contéra gondolt, de ezek után bevitt egy mélyütést:

„Tudják mi nem fog velem soha megtörténni? Engem biztosan nem fognak bundázásért eltiltani” – utalt Mourinho Conte korábbi négyhónapos eltiltására, amelyet a 2012/2013-as szezonban, már a Juventus edzőjeként, de még a Sienában eltöltött időszakáért kapott, mert nem jelentette a mérkőzéseket befolyásoló játékosait. Később a bíróság tisztázta Contét a vádak alól és eltiltását hatályon kívül helyezte.

Szombati sajtótájékoztatóján Conte Mourinhót hitványnak és képmutatónak nevezte.

„Ezekkel a szavakkal mutatta meg, emberként mennyire keveset ér valójában. Jól ismerem őt, a múltban is hitványul viselkedett, most is az és a jövőben is az lesz, de ezt mindenki tudja. Egy olyan eseményről beszél, amiről nagyon keveset tud” – mondta Conte, aki szerint Mourinho stílusa nagyon alacsony színvonalat képvisel, illetve arra is emlékeztette az újságírókat, hogyan viselkedett Claudio Ranierivel.

„Korábban még az angoljával viccelődött, aztán amikor kirúgták a Leicester Citytől, Ranieri monogramjával ellátott pólóban jelent meg. Képmutató ember, amikor bántani akarta, akkor nem kímélte, később pedig azért viselkedett együtt érzően, hogy saját magát tüntesse fel jó színben” – nyilatkozta Conte.

Folytatása következik? Szinte biztosak vagyunk benne.

További tartalmak