Musorujsag
Élő Eredmények

Debrecen ad otthont a 2020-as rövidpályás gyorskorcsolya Eb-nek

Debrecen ad otthont a 2020-as rövidpályás gyorskorcsolya Eb-nek

MTI
A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) döntése nyomán Debrecen rendezheti 2020-ban a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságot.

A magyar szövetség (MOKSZ) hétfői tájékoztatása szerint a kontinensviadalnak január 24. és 26. között a Főnix Csarnok ad majd otthont.

A magyarok idén négy arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel minden idők legeredményesebb Eb-szereplését zárták a hollandiai Dordrechtben. Liu Shaolin Sándor összetettben és 1500 méteren, míg öccse, Liu Shaoang 500 méteren indulhat címvédőként a hazai rendezésű eseményen, ahogy az olimpiai bajnok férfi váltó is.

Debrecen nem először lesz házigazdája nemzetközi versenynek a sportágban, ugyanis 2013-ban vb-t rendezett.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Burján Csaba a vb-bronzról: Az volt a cél, hogy ne szakadjon meg a sor
A sérült Liu Shaoang távollétében kihozta a maximumot a világbajnokságból a magyar válogatott – véli az olimpiai bajnok Burján Csaba, aki maradéktalanul elégedett <a href="https://www.m4sport.hu/korcsolya/cikk/2019/03/10/vilagbajnoki-bronzermes-a-rovidpalyas-gyorskorcsolya-ferfi-valto/" target="_blank" rel="noopener">a férfi váltó világbajnoki bronzérmével</a>.
Sportok
A koreaiak taroltak, a magyarok hozták az érmet a rp. gyorskorcsolya-vb zárónapján
A dél-koreaiak a lehetséges tízből hét aranyat bezsebelve végeztek az éremtáblázat élén a rövidpályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságán, amelynek zárónapján <a href="https://www.m4sport.hu/korcsolya/cikk/2019/03/10/vilagbajnoki-bronzermes-a-rovidpalyas-gyorskorcsolya-ferfi-valto/" target="_blank" rel="noopener">a magyar férfi váltó bronzérmet szerzett</a>.
Sportok