Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy László visszavonul és a Veszprém sportigazgatója lesz

Nagy László visszavonul és a Veszprém sportigazgatója lesz

handballveszprem.hu
A Telekom Veszprém csapatkapitánya az idény végén befejezi játékoskarrierjét, s 2019. július 1-jétől a klub sportigazgatója lesz - írja a handballveszprem.hu.

A pénteki sajtótájékoztató keretében a Telekom Veszprém csapatkapitánya, Nagy László hivatalosan bejelentette, hogy az idény végeztével befejezi profi sportolói pályafutását. A mai nappal hivatalossá vált egyben az is, hogy a világ legjobbjának is megválasztott jobbátlövő 2019. július 1-től a Telekom Veszprém sportigazgatójaként segíti tovább a klubot.

„Huszonkét év után bejelentem a visszavonulásomat. Nyártól más feladatok állnak előttem” – közölte a 38 éves jobbátlövő azon a budapesti sajtótájékoztatón, amelyet klubja és a Magyar Telekom Nyrt. közötti támogatói szerződés meghosszabbítása apropóján tartottak.

„A barcelonai tizenkét év nagyon hasznos volt sportszakmailag és emberileg is. Tinédzserként indultam és érett ember vált belőlem. Óriási köszönet azoknak, akik nélkül ma nem lehetnék itt: Kálomista Gábornak és Hajnal Csabának, akik rendszeresen jártak Barcelonába, hogy visszacsábítsanak Magyarországra” – fogalmazott, utalva a klubot működtető gazdasági társaság korábbi vezérigazgatójára, klubelnökre, illetve volt ügyvezetőre.

Nagy László a Barcelona színeiben kétszer nyert Bajnokok Ligáját, négyszer-négyszer spanyol bajnokságot és spanyol kupát, valamint egyszer EHF Kupát. A veszprémi csapat színeiben eddig ötször lett magyar bajnok, hatszor Magyar Kupa győztes és kétszer SEHA Liga győztes, ezen felül pedig immáron ötödik alkalommal szerepelhet a VELUX EHF Bajnokok Ligája Final4-ban a magyar rekordbajnok csapattal. Az „Építők” színeiben eddig 266 alkalommal lépett pályára és 900 gólt szerzett.

A magyar válogatottban 209 alkalommal szerepelt, ezeken 749 gólt szerezve. Legnagyobb sikere nemzeti csapatban a Pekingben (2004) és Londonban (2012) elért olimpiai negyedik helyezések.

Magyarországon négyszer is megkapta az Év férfi kézilabdázójának járó díjat, emellett 2012-ben Magyar Arany Érdemkereszttel, 2016-ban pedig magyar Fair-Play díjjal jutalmazták.

A Handball Planet szavazásán 2011-ben Nagy Lászlót választották meg a világ legjobb játékosának.

További tartalmak