Musorujsag
Élő Eredmények

Kettős győzelemmel jutott a kézilabda BL négyes döntőjébe a Győr

MTI
A címvédő meggyőző játékkal és 62-49-es összesítéssel jutott a budapesti Final Fourba.
Győr, 2019. április 13. A győri Anne Mette Hansen (j) a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének 2. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC – Odense Handbold mérkőzésen a győri Audi Arénában 2019. április 13-án. MTI/Krizsán Csaba

A címvédő Győr kettős győzelemmel jutott tovább a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel a párharc szombati visszavágóján házigazdaként 33-21-re nyert a dán Odense ellen.

Az ETO múlt vasárnap 29-28-ra nyerte meg a párharc első mérkőzését idegenben. A magyar csapat immár 23 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatnál tart a BL-ben, és 12. alkalommal jutott elődöntőbe a legrangosabb európai kupasorozatban.

Eredmény, Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Győri Audi ETO KC-Odense Handbold (dán) 33-21 (18-10)
a Győr gólszerzői: Amorim 7, Pintea 4, Oftedal, Hansen, Kristiansen, Bódi 3-3, Brattset, Mörk, Tomori, Groot 2-2, Knedliková, Görbicz 1-1
Továbbjutott: a Győr kettős győzelemmel, 62-49-es összesítéssel

Gyors, bátor, pontos játékkal kezdte a meccset a vendégcsapat, amely többször is vezetett az első félidő során. A holland irányító, Cornelia Nycke Groot beállása után, a 17. perctől a győriek produkáltak egy ugyanolyan 10-1-es sorozatot, amilyennek a dániai első meccs második félidejében elszenvedői voltak, így a szünetben már 18-10 volt az állás.

A hazaiak támadásban és védekezésben is sokkal pontosabbnak, hatékonyabbnak bizonyultak, ezért fordulhatott elő, hogy ellenfelük több mint tíz percig nem talált be.

A második felvonást egy 4-0-s szériával kezdte az ETO, a vendégeknél a létszámfölényes támadójáték sem vezetett eredményre, ezért Jan Pytlick 19 perccel a vége előtt az utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta.

A győri csapat a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének 2. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC – Odense Handbold mérkőzésen a győri Audi Arénában 2019. április 13-án. A magyar csapat 33-21-re győzött. MTI/Krizsán Csaba

A meccs háromnegyedénél beállt a győriek norvég jobbátlövője, Nora Mörk, akinek a térde tavaly február elején sérült meg súlyosan, azóta két operációra volt szüksége, és csak most térhetett vissza a pályára, ezt végül két góllal tette még emlékezetesebbé.

A 44. perc után némileg csökkentette a különbséget a vendégcsapat, amely 17 labdaeladással nehezítette meg saját dolgát, így nem kerülhette el a súlyos vereséget. Az Odense legeredményesebb játékosa Nadia Offendal volt öt góllal.

„Először is szeretnék gratulálni az Odensének, hiszen egy nagyon harcos csapatot ismertünk meg a két mérkőzés alapján. Bebizonyították, hogy nemcsak nagy nevekből álló játékosokkal lehet a legmagasabb szinten játszani és különösen az első mérkőzésen klasszis teljesítményt nyújtottak” – idézte a magyar klub honlapja Danyi Gábor vezetőedzőt, aki szerint az döntött, hogy a Győrnek több tapasztalata és jobb játékosai vannak. „Bár, egy dolgot szeretnék kiemelni, azt, amikor egy induló dán játékosra tizenkét gólos vezetésnél három játékosunk visszaért. Azt gondolom, ez mutatja, hogy milyen remek hozzáállással mentünk ma ki a pályára” – tette hozzá.

A május 11-én és 12-én sorra kerülő budapesti négyes döntő sorsolását kedden, 18 órától rendezik a magyar fővárosban.

A győztes győri csapat a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének 2. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC – Odense Handbold mérkőzésen a győri Audi Arénában 2019. április 13-án. A magyar csapat 33-21-re győzött. MTI/Krizsán Csaba

korábban:

Rosztov-Don (orosz) – FTC-Rail Cargo Hungaria 33-22 (15-9)

Tj.: a Rosztov-Don kettős győzelemmel, 62-48-as összesítéssel

További eredmények:

Vipers Kristiansand (norvég)-Buducnost Podgorica (montenegrói) 25-18 (11-8)
Tj.: a Vipers Kristiansand, kettős győzelemmel, 49-37-es összesítéssel

Metz HB (francia)-CSM Bucuresti (román) 23-22 (11-9)
Tj.: a Metz HB, kettős győzelemmel, 54-48-as összesítéssel  A Vipers Kristiansand és a Metz HB története során először jutott be az elődöntőbe a legrangosabb európai kupában.

További tartalmak