Musorujsag
Élő Eredmények

A győri kézisek edzője még mindig győzködi Nycke Grootot

M4 Sport
Danyi Gábor, a Győri Audi KC vezetőedzője még mindig próbálja maradásra bírni Nycke Grootot, Tomori Zsuzsanna jövője pedig napkon belül eldől – hangzott el az M4 Sport hétfői Kézilabda magazinjában.

Danyi Gábor a Ferencváros kupadöntőbeli legyőzésével első trófeáját szerezte vezetőedzőként a Győrrel, de hangsúlyozta, nem ő a siker központi figurája. „Ez nem rólam szól, hanem a csapatról. Próbálom úgy kezelni, hogy a fókusz kizárólag a csapatról szóljon. Az egy dolog, hogy én vagyok a vezetőedző, de olyan stábom van, hogy ezt csak így lehet, csapatban gondolkozunk.”

A fináléval kapcsolatban a tréner elmondta, az első félidőben olyan tempót diktáltak, amely az elmúlt fél év legjobbja volt. „Nagyon jól ismerjük egymást a Ferencvárossal, ezért kihívásnak tekintettük ezt a mérkőzést, hogy ki tud hozzátenni motivációból, akarásból és mozgósítani olyan dolgokat, amik speciálisan egy ilyen mérkőzésre kellenek.”

A második félidőben bekövetkezett holtpont a szakember szerint „törvényszerű” volt. „Nagyon jól megszerveztük a védekezést, a Ferencváros nagyon speciális, nagyon jó kézilabdát játszik, nagyon nehéz belenyúlni abba a tempójátékba, ahogyan támadják a falat, és azokból a helycserékből nagyon önbizalommal teli játékot játszanak. Ezt most nagyon jól megéreztük. Már az utolsó, a labdás ember előtt próbáltuk elvenni a területeket, és ebből tudtunk gyors gólokat lőni, ami egyébként minden kézilabdaedző álma. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség lesz. Az pedig törvényszerű volt, hogy a második félidőben ezt nem fogjuk tudni tartani, itt mindig az a kérdés, hogy ez a hullámvölgy mekkora.”

Danyi Gábor, a Győr vezetőedzője a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2019. március 17-én. (MTI/Czeglédi Zsolt) Danyi Gábor, a Győr vezetőedzője a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2019. március 17-én. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Danyi Gábor kitért arra, hogy a Bajnokok Ligájában a Ferencvárossal játszott második döntetlen után sokan igazságtalanul azzal vádolták a győri csapatot, hogy nem tett meg mindent a győzelemért. „A két döntetlen után voltak olyan hangok, amelyek teljesen érthetetlenek a mai napig számomra, melyek szerint azért lett döntetlen, mert nekünk már nem volt fontos az a hazai mérkőzés. Aki látta a mérkőzést, arról egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy megfordult ilyen a fejében. Ezek olyan csacsiságok, hogy nem is tudok más jelzőt használni.”

Kérdésre válaszolva a vezetőedző elárulta, rendesen megünnepelték a kupagyőzelmet. „Természetesen volt ünneplés, mert minden győzelmet meg kell ünnepelni. Nehezítette a helyzetet, hogy hétfőtől válogatott összetartás van, a játékosok nagy része repülővel ment a hazája válogatottjába, de azért megadtuk a módját.”

A beszélgetésben szóba került, hogy a négyszeres BL-győztes Görbicz Anita úgy örült a sikernek, mintha az első trófeáját szerezte volna meg. Danyi Gábor ezzel kapcsolatban elárulta, hogy „Görbe” annak is ugyanígy tud örülni, amikor az edzés elején fociban kötényt ad valakinek. „Egyedül még nekem nem sikerült, de a viccet félretéve ő ilyen: amikor sportról és labdáról van szó, akkor ő adja magát és nagyon felszabadult.”

Danyi Gábor kitért arra, hogy a Magyar Kupa legjobbjának választott, az idény végén távozó Nycke Groot nagyon hiányozni fog a csapatból. „Mindennap háromszor győzködöm azóta is, hogy maradjon, de hiába, már eldöntötte, hogy az Odensébe megy. Nekem is el kellett fogadnom, hogy az életének ez a része most így alakult, hogy egy kicsit sok lett neki, és nagyon nem szerettem volna, hogy úgy járjon, mint Yvette Broch. Mindenki másképpen éli meg a nyomást és a terheket. Ne felejtsük el, hogy Nycke Groot nagyon régóta távol van a hazájától, az életének olyan szakaszába ért, ahol még nagyon fontos a kézilabda, de már nem a nap 24 órájában vagy az év 365 napján.”

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

A vezetőedző nem árulta el, mi lesz Tomori Zsuzsanna sorsa, azt azonban megígérte, hogy hamarosan megszületik a döntés. „A napokban eldől a jövője, szeretnénk megvárni, amikor teljesen hivatalossá válik, akkor jelentjük be.”

Danyi Gábor a Győr fiatal magyar játékosaival kapcsolatban elmondta, nem tudja őket annyit játszatni, mint amennyit szeretné, de a csapatban még a világsztárok sem maradéktalanul elégedettek a játékpercekkel. „Nagyon jól tudom, hogy ezeknek a játékosoknak talán a legfontosabb az elegendő játéklehetőség. De azt is tudomásul kell venni, hogy az Audi ETO felnőtt csapatában még a világsztároknak sincs néha annyi játékpercük, amennyit ők várnak. Olyan helyeket, szakmai műhelyeket keresünk, ahol tudnak játszani, tudnak fejlődni és természetesen visszavárjuk őket.”

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1196004"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/03/DEBRE201903170371-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak