Musorujsag
Élő Eredmények

A holland legenda szeretne magyar csapatot látni a BL-ben

M4 Sport
Az az érzés megvan, mikor ülsz egy kézilabdameccsen, majd egyszer csak megpillantod a korábbi profi holland labdarúgót, Frank de Boert?! Az M4 Sport riportere, Bartha Zoltán Lengyelországban az ifjúsági kézilabda világbajnokságon találkozott az ex-labdarúgóval, aki kézilabdázó lányának szurkolt.

Legutóbb a Crystal Palace-nál edzősködő 112-szeres válogatott labdarúgó az M4 Sportnak elárulta, amikor csak teheti kilátogat lánya meccseire.

„Nem hasonlítanám össze magunkat – mondta De Boer. – Az biztos, hogy olyan a hozzáállása és a küzdeni tudása, amilyennek kell lennie. Mindent megtesz a csapat sikeréért és tudatosan képezi magát, hogy jó játékos váljon belőle. Azért, hogy a későbbiekben, akár a Bajnokok Ligájában, az erősebb játékosok ellen is helytálljon. Azt gondolom, ez a legfontosabb egy karrier kezdetén. Az majd kiderül, hogy milyen messzire juthat.”

A 48 éves holland legenda szót ejtette a Vidi BL-szerepléséről is.

„Az AEK Athént nem szabad lebecsülni. Mégis csak a csoportkörbe jutás a tét. De azt hiszem, hogy ez akkor is egy remek lehetőség. Kaphattak volna még erősebb csapatot is ellenfélül. Szóval az esélyeik nem rosszak. Várom, hogy láthatok-e majd magyar csapatot a Bajnokok Ligája csoportkörében.”

Frank de Boernak egyelőre nincsen csapata, de reméli, novemberben újra leülhet a kispadra.

„Akkortájt kezdenek a csapatok pánikolni, ha nem jönnek az eredmények. Szóval türelmesnek kell lennem. Addig is láthatom a lányomat, és olyasmire is jut időm, amire munka közben kevesebb lehetőség nyílik.”

További tartalmak