Musorujsag
Élő Eredmények

Budapestről rajtol a jövő évi Giro d'Italia – sajtóhír

m4sport.hu
Egy kerékpáros szakportál értesülései szerint Budapestről fog rajtolni a 2020-as Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny.

A Cycling Weekly úgy tudja, hogy a világ második leghíresebb háromhetes viadalát szervező RCS Sports megállapodott a magyar fővárossal, a hivatalos bejelentés jövő hétfőn, azaz április 15-én várható Budapesten.

A lap megjegyzi, hogy az utóbbi években többször startolt Olaszországon kívül a Giro, volt rajt Jeruzsálemben, Amszterdamban és Belfastban is. Az idei verseny Bolognából, a 2021-es pedig Szicíliából indul. A szakportál értesülései szerint egyelőre nincsenek tisztázva a magyarországi szakaszok részletei, de valószínűleg a 21-ből három lesz haziánkban, mielőtt a viadal hazatér Olaszországba.

A jövő évi Giro d’Italia rajtját Marseille is szívesen megrendezte volna – teszi hozzá a Cycling Weekly.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy folynak a tárgyalások a jövő évi Giro rajtjának Budapestre hozataláról, amelyet két kerékpáros legenda, Alberto Contador és Ivan Basso támogat. A két korábbi klasszis csapata, a Polartec-Kometa tavaly nyáron Magyarországon, a Tour de Hongrie-n versenyzett, akkor került szóba a szorosabb együttműködés.

További tartalmak