Musorujsag
Élő Eredmények

A Vuelta helyett a brit körversenyt választotta a Sky két kapitánya

MTI
A címvédő Chris Froome és a friss Tour de France-győztes Geraint Thomas sem indul az idei spanyol országúti kerékpáros körversenyen, a Vuelta a Espanán.
epa06917950 Team Sky rider Geraint Thomas (L) of Britain, wearing the overall leader yellow jersey, celebrates his win with Chris Froome (R) of Britain following the 21st and final stage of the 105th edition of the Tour de France cycling race over 116km between Houilles and Paris, France, 29 July 2018.  EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Thomas és Froome hazai közönség előtt szeretne versenyezni (Fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

A két brit versenyző csapata, a Sky csütörtökön jelentette be, hogy élmenőik a háromhetes viadal helyett a szeptember 2. és 9. közötti brit körversenyen állnak majd rajthoz.

„A Vuelta miatt 2009 óta nem indultam a hazai viadalon, de most megvan rá az esélyem így, hogy Spanyolországban nem leszek ott” – nyilatkozta a 33 éves Froome a bejelentés kapcsán.

Csapattársa, a 32 esztendős Thomas úgy fogalmazott, hogy már a Tour-győzelme másnapján tudta, hogy szeretne hazai közönség előtt versenyezni ősszel.

Az idei Vueltát augusztus 25. és szeptember 16. között rendezik.

További tartalmak