Musorujsag
Élő Eredmények

Visszatér a magyar hokiba Pat Cortina

MJSZ
Tíz év után újra Magyrországon vállal munkát Pat Cortina: a kanadai-olasz tréner a női jégkorong-válogatottnál fog dolgozni.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint Cortina az áprilisi, hazai rendezésű divízió I/A csoportos világbajnokságra készülő női válogatott mentoredzője lesz Jari Risku szövetségi kapitány mellett, és már a csütörtöktől szombatig tartó franciaországi felkészülési tornára is elkíséri a csapatot, ahol a mieink a házigazdák mellett a szlovák és a norvég csapattal találkoznak.

Pat Cortina (Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség) Pat Cortina (Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség)

„Mindig nagyszerű érzés visszatérni, Magyarország örökre különleges és fontos hely lesz a számomra – idézi az MJSZ közleménye Pat Cortinát. – Önök, magyarok mindig nagyon jól bántak velem, felejthetetlen pillanatokat élhettem át itt, amelyeket örökké nagy becsben fogok tartani. A lehetőség, hogy újra itt dolgozhatok, izgalommal tölt el. Remélem, tudok segíteni. Első lépésként összeülünk az edzőkkel és a csapattal, megismerjük egymás erősségeit, amelyeket felhasználva közös munkával fejlesztjük azt, amiben gyengébbek vagyunk.”

Az MJSZ közleménye szerint a magyar csapat az áprilisi világbajnokságon esélyes az A csoportba jutásra és arra is, hogy kiharcolja a részvételt a 2022-es pekingi téli olimpiára.

Pat Cortina 2003-tól irányította a magyar férfiválogatottat, a feljutással végződött 2008-as, szapporói divízió I-es világbajnokságon, majd a 2009-es, svájci A csoportos vb-n is ő volt a szövetségi kapitány. A kanadai-olasz szakember az elmúlt évtizedben irányította az EBEL-es Innsbruckot, a DEL-es EHC Münchent és Schwenninger Wild Wingst, valamint Németország válogatottját is több világbajnokságon.

További tartalmak