Musorujsag
Élő Eredmények

Kazahsztánban folytatja a magyar válogatott kapusa

jegkorongblog.hu
Az orosz másodosztályban szereplő Szariarka Karaganda szerződtette a magyar válogatott kapusát.

Észak-Amerikából Kazahsztánba helyezi át székhelyét Vay Ádám, a magyar válogatott kapusa – írja a jegkorongblog.hu. Mint a VHL-ben, azaz az orosz másodosztályban játszó Szariarka Karagada bejelentette, a klub egyoldalú szerződést kötött Vay-jal.

A 24 éves kapus a szentpétervári világbajnokságot követően szerződött ismét a tengerentúlra, a Minnesota Wild szervezethez. A harmadik számú ottani sorozatban, az ECHL-ben kezdte a védést, de hívták az Iowa Wildhoz is, franchise AHL-es farmcsapatához. Az AHL-ben végül csak a most befejeződött idényben kapott szerepet két meccs erejéig, de az ECHL-ben komoly terhelést kapott, összesen 74 meccsen védett.

Vay az MTI-nek elmondta, úgy érzi, az orosz másodosztályból, azaz VHL-ből könnyebb eljutni a legerősebb európai bajnokságba, azaz a KHL-be, mint a tengerentúlon az alacsonyabb osztályokból az NHL-be, ezért ad erre egy lehetőséget magának Kazahsztánban.

Vay – aki egyéves szerződést kötött új klubjával – áprilisban a hazai rendezésű divízió I/A-s világbajnokságon a torna legjobb kapusa lett. A magyar válogatott az utolsó pillanatban maradt le a világelitbe jutásról, így jövőre is a második vonalban szerepel, amelynek világbajnokságát éppen Kazahsztánban rendezik.

 

További tartalmak