Musorujsag
Élő Eredmények

Angliába szállították a tragikus balesetben megsérült F2-es versenyzőt

Angliába szállították a tragikus balesetben megsérült F2-es versenyzőt

Juan Manuel Correa/Twitter
Belgiumból egy angliai szakkórházba szállították át Juan Manuel Correát.

Juan Manuel Correát az Anthoine Hubert tragédiájával végződő múlt szombati balesetet követően lábtöréssel és kisebb gerincsérüléssel szállították kórházba, ahol nem sokkal később egy négyórás műtétet hajtottak végre rajta. Az állapotáról kedden kiadott friss közlemény még arról tájékoztatott, hogy az ecuadori felmenőkkel rendelkező amerikai versenyzőt Liége-ben kezelő orvosok úgy döntöttek, további vizsgálatok és megfigyelés céljából még hosszabb ideig az intenzív osztályon fogják tartani, szerdán viszont újabb közleményt adott ki a versenyző menedzsmentje, melyben közölték, Correát ma átszállítják egy speciális ellátást biztosító angliai intézménybe.

„Juan Manuel Correát ma egy specializálódott kórház intenzív osztályára szállítják át az Egyesült Királyságba. Juan Manuel egy szakosodott orvosi csoport felügyelete mellett folytatja a felépülését. A családja szeretne köszönetet mondani a Liege-i Egyetemi Kórház intenzív osztályán dolgozó csapatnak az elmúlt napok kivételes ellátásáért és kezeléséért” – állt a közleményben.

Az F1-es Alfa Romeo juniorcsapatát erősítő 19 éves versenyzőnek állapota továbbra is stabil. Szóba került, hogy később hazájába, az Egyesült Államokba fogják szállítani, ám orvosai jelezték, erre csak abban az esetben adnak engedélyt, ha meggyőződtek róla, hogy a légi útnak nincs egészségügyi kockázata.

Juan Manuel Correa (Fotó: XPB) Juan Manuel Correa (Fotó: XPB)

Hubert csapata egy autóval

A Forma–2 mezőnye eközben már a hétvégi monzai visszatérésre készül. A Spában elhunyt Hubert csapata, az Arden már jelezte, a következő versenyeknek egyetlen autóval fog nekivágni, azaz nem is keres még helyettest elveszített francia versenyzője pótlására. Másik versenyzőjük a kolumbiai Tatiana Calderón.

„Természetesen az autónk Monzában nem fog versenyezni, visszaléptettük a monzai eseménytől” – nyilatkozta az istálló tulajdonosa, Gary Horner. „A sport időként kegyetlen tud lenni, és sajnos most az volt. Anthoine a legnagyobb árat fizette a sportágnak, amit szeretett. Egy igazi versenyző volt, egy nagyon ígéretes tehetség. Biztosra veszem, hogy egy nap ebben a paddockban (ti. az F1-esben) sétált volna. Kegyetlenség, hogy elvették tőlünk, ennyire fiatalon. Az egész közösségnek nehéz idők ezek.”

Correa csapata, a Sauber Junior Team by Charouz még nem közölte, hogyan tervezi a folytatást.

Borítókép: Juan Manuel Correa (Fotó: Juan Manuel Correa/Twitter)

További tartalmak